Szállás Hévíz területén jó áron

Ha fél órát vezet Hévíztől keletre, akkor a Szigligeti kastélyban köt ki. Az erőd építése 1262 évben fejeződött be, és sok épület mára megsemmisült, de 1991 óta aktív rekonstrukció alatt állnak. A Szigligeti erőd gazdag történelemmel és csodálatos kilátással a Balatonra vonzza a turistákat.

Szállás Hévíz városában elérhető a hevizszallas.com weboldalra látogatva, tehát nézzen be hozzánk még ma és megtalálhatja a legjobb árú szállásokat.  Az erőd falai túlélték a magyar katonák véres csatáit az Oszmán Birodalom erőivel a XVI. Században, a háborút a mongolokkal és 1702-ben szinte teljesen megsemmisítették I. Lipót osztrák császár rendelete miatt. Az újjáépítéssel párhuzamosan az erődből régészeti feltárások folynak, amelyek eredményei folyamatosan meglepőek. Az ősi palota sok titkot tartalmaz: mély kutakat és titkos átjárókat időnként feltárnak, sőt többszintű labirintusrendszert is felfedeztek. A szigligeti erőd munkatársai középkori ruhákba öltöznek, ami elképesztő hangulatot teremt. A történelem, a rejtélyek és a gyönyörű tájak szerelmesei örülnek a túrának.

Keszthely is alig néhány percre van Hévíztől, és itt a Festetics család mindig is élvezte a helyiek tiszteletét, hiszen a család pénzét évszázadok óta a művészetek pártfogására, gyógyszertárak, iskolák, kórházak és felsőoktatási intézmények építésére és megnyitására használták fel.  A Festetics család népszerűsítette a tudományt és a művészetet a tömegek számára, és a palota ma is Magyarország egyik oktatási központja marad, ahol tudományos konferenciákat, művészeti felolvasásokat, kiállításokat és koncerteket tartanak. A turistákat érdekli a palota egyedi építészete, a Fegyverek Múzeuma, amelynek gyűjteménye akár 1000 éves kiállításokat is tartalmaz, valamint egy hatalmas könyvtár, amely több mint 100.000 könyvet és kéziratot tartalmaz, amelyek közül sok egyetlen példányban létezik. További információkért nézzen be a hevizszallas.com-ra.

Lorabel Apartmanház Hévíz – A legjobb választás a Hévízre látogatóknak. Új és csodaszép apartmanok közvetlenül a hévízi-tó közelében. Egész évben nyitva! Fantasztikus programok és látnivalók! Ingyenes fürdési lehetőség.