Utasbiztosítás külföldi üzleti és tanulmányi út esetére

A külföldi utazás kapcsán sokszor hallani, hogy mennyire fontos biztosítást kötni, annak érdekében, hogy baj esetén legyen, ami fedezi a mentési, ellátási, hazaszállítási költségeket. A tanulmányi útra és üzleti útra készülők esetében gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen módon tudják biztosítani magukat vagy elegendő-e az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása.

Biztosítás külföldi utazáshoz külföldön tanuló diákok, üzleti útra indulok és fizikai munkások számára egyaránt! Sokan azzal nyugtatják magukat, hogy nem szükséges minden áron biztosítást kötni, mert bőven elegendő az Európai Egészségbiztosítási Kártya kiváltása. Holott ez egyáltalán nem így van, a kártya csak az állami intézményekben érvényes és ott sem minden ellátásra. Némely európai országok esetében a beavatkozások és orvosi vizsgálatok kizárólag egy meghatározott önrész befizetését követően vehetők igénybe. Ezenkívül az Európai Egészségbiztosítási Kártya a mentési és a hazaszállítási költségekre sem nyújt fedezetet. Emiatt mindenképp ajánlott az utasbiztosítás kötés. A külföldön tanuló diákok esetében az sem jelent problémát, ha a teljes tanulmányi időszakra szeretnék biztosítani magukat. Ha a külföldi partnerintézmény helyi egészségbiztosítást nyújt, akkor is érdemes biztosítást kötni, mivel az egészségbiztosítás csak az alapellátást fedezi az állami intézményekben.

Az AXA Biztosító természetesen a külföldi munkavégzés alatti biztosításra is tud megoldást szellemi és fizikai dolgozóknak egyaránt. Az üzleti útra utazóknak célszerű az úgy nevezett EXCELENT utasbiztosítást választani. Ez azért előnyös, mert a hivatalos útra magával vitt, munkához kötődő tárgyakra is fedezetet nyújt a biztosítás. Bővebb információk az axa-assistance.hu weboldalon találhatók!