Alkalmazzon madárriasztót, ha zavarja a madarak jelenléte!

Mindenki látott már varjakat, amelyet egy adott területet szinte megszállnak és látszólag eszükben sincs onnan távozni. Lehet szó más madarakról is, például galambokról, az biztos, hogy nagyon kellemetlen, ha a madarak nagy számban jelen vannak és mindenhol megtalálható az ürülékük.

Madárriasztó alkalmazása mindazok számára ajánlott, akik szenvednek a madarak állandó, nem kívánatos jelenlététől. Minél több egy adott területen a madár, annál inkább tartani kell attól, hogy mindent ellep a madárürülék, mely rengeteg kórokozót és betegséget hordoz. Ha a probléma az, hogy a madarak sok időt töltenek a tetőn, teraszon, párkányon, akkor érdemes fizikai védelmet bevetni, vagyis madárriasztó tüskét használni. Ez kapható műanyag, illetve acél kivitelben is. Ezeket bárhova fel lehet szerelni akár csavarozással, akár ragasztással. A madárriasztók másik típusa az elektromos készülékek, amelyek hanggal, ultrahanggal vagy villanó fénnyel riasztják el a madarakat. A készülékek olyan frekvenciával rendelkeznek, amelyek zavarják a madarak idegrendszerét. Ezek a készülékek lakossági és ipari felhasználásra is készülnek.

Ez azért lényeges, mert más-más nagyságú területen használható a két típus. A lakossági használatú madárriasztók negyven-hétszáz négyzetméteres területre alkalmazhatók, míg az ipari felhasználásra szánt madárriasztók ötezer négyzetméteres területen tartják távol a madarakat. Ezenkívül számos élethű műmadár is kapható, amelyeket kültéri használatra érdemes alkalmazni. Érdemes feltűnő helyre kitenni ezeket a műmadarakat és időnként változtatni a helyüket, hogy a madarak ne tudják megszokni. Ha szeretné látni a teljes kínálatot, akkor érdemes ellátogatni a sunikft.hu webáruházba, ahol bővebb információkat is talál!