Napelem és napenergia információk online!

A napelemek azok az eszközök, amelyeket a napsugarak elnyelésére és árammá vagy hővé alakítására használnak. Bővebben erről weboldalunkon olvashat majd.

Napelem és napenergia minden részlete megtalálható a napelemtechnika.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is mindent megtudna erről a témáról, vagy úgy érzi, hogy önnek is itt az ideje napelemes megoldásokra váltani. A napelem tulajdonképpen napelem cellák gyűjteménye, amelyek felhasználhatók villamos energia előállítására fotovoltaikus hatás révén. Ezek a cellák rácsszerű mintázatban vannak elrendezve a napelemek felületén. Így leírható úgy is, mint egy fotovoltaikus modulok halmaza, amely az azt támogató szerkezetre van felszerelve. A fotovoltaikus (PV) modul 6 × 10 napelemből álló csomagolt és összekapcsolt egység. Ha kopásról van szó, ezek a panelek nagyon szívósak. A napelemek rendkívül lassan kopnak. Egy év alatt hatékonyságuk csak körülbelül egy-két százalékkal csökken (időnként még kevésbé). A legtöbb napelem kristályos szilícium napelemekkel készül.

A napelemek otthoni telepítése segít az üvegházhatású gázok káros kibocsátásának leküzdésében, és ezáltal csökkenti a globális felmelegedést. A napelemek semmiféle szennyezést nem okoznak, és tiszták. Csökkentik a fosszilis tüzelőanyagok és a hagyományos áramforrások iránti igényünket. Napjainkban a napelemeket olyan széles körű elektronikus berendezésekben használják, mint a számológépek, amelyek mindaddig működnek, amíg rendelkezésre áll a napfény. A napelemeket a szabadban is telepítik, mivel napfényre van szükségük a töltéshez. További információkért és elérhetőségeinkért keresse fel a napelemtechnika.hu weboldalt, és ha felveszi velünk a kapcsolatot, akkor csapatunk nagyon szívesen válaszol majd minden feltett kérdésre.