Belföldi utazás Egerben

Míg a magyaroknak szerencséjük van egy ilyen gyönyörű fővároshoz, mint Budapest, vannak más kevésbé ismert magyar városok, amelyek figyelmet érdemelnek, például Tata, Esztergom vagy Eger. A következőkben néhány okot mutatunk be arról, hogy Eger, bár egy viszonylag kicsi város, mindenképp megér egy utazást, elvégre még a Telegraph is az egyik legszebb európai városként nevezte meg.

Belföldi utazás vár mindenkit az invia.hu weboldalon, tehát kattintson bátran weboldalunkra és máris foglalhat utazást Egerbe. A 13. századi mongol invázió során az egri vár szinte teljesen megsemmisült, ezért az egri püspök javasolta, hogy falat építsenek körülötte. Ez a fal 1552-ben segítette a törökök visszaszorítását, amikor ostrom alá vették a várat. A török ​​erők veresége Egerben nagy történelmi jelentőségű, erről több verset és regényt írtak. Pár évtizeddel később azonban a törökök sikeresek voltak ostromkísérleteikben. Ezenkívül a vár 1701-ben újabb súlyos veszteséget szenvedett, amikor az osztrákok felét felrobbantották.

A látnivalók, amelyeket itt érdemes meglátogatni, a püspöki palota (Eger legrégebbi épülete), a régi székesegyház maradványai (a 13. században római stílusban épültek, majd gótikusan, majd újra neogótikus stílusban épültek), Dobó István Vármúzeum (a kastély történetét végig vezető múzeum) és az olasz építészek által tervezett bástyák. A magyarok imádják a bort, és nagyon jól tudják azt elkészíteni. Eger az egyik legfontosabb borváros, az egri legjobb bor, az Egri Bikavér nemzetközileg ismert és közkedvelt. Egerben még egy bormúzeum, a Nemzeti Bormúzeum is működik. Ha kedveli a borokat, érdemes megnéznie a Szépasszony-völgyet is, amely 200 borospince otthona és nemzetközileg elismert a kiváló borok miatt. Amennyiben többet tudna meg keresse fel az invia.hu-t.