A radiátor megfelelő légtelenítése

A radiátorok légtelenítése alapvetően egyszerű feladat, így még szakembert sem kell hívni, hogy az ember elvégezze a légtelenítést. Természetesen, ha még sosem csinálta, akkor pár dologra nem árt odafigyelni, azonban mi ebben tudunk segíteni.

A radiátor légtelenítéséről bővebb információkért kattintson ide. A radiátor légtelenítése a radiátor szelepen keresztül történik, így először is essen pár szó arról, hogy ez hol található. A mai, modern radiátoroknál is általában felül, a radiátor oldalán. A légtelenítéshez érdemes oda készíteni a szükséges szerszámokat, ilyen például a szellőztetőkulcs, de ha nem rendelkezik ilyen szerszámmal, akkor a lapos fejű csavarhúzó is megfelel a célra. A légtelenítést akkor végezzük el, amikor épp nincs használatban a fűtés. A légtelenítő szelepet meg kell nyitni, légteleníteni a radiátort, majd a folyamat végeztével el kell zárni. A rendszert másfél bár nyomásra kell feltölteni, azonban ekkor sem szabad a fűtést működtetni. Ha ezzel megvagyunk, akkor végeztünk is.

A munka végeztével beindíthatja a rendszert és ellenőrizheti, hogy jó munkát végzett-e. Ez onnan derül ki, hogy a radiátor kellemes meleget áraszt egyenletesen és semmilyen furcsa hangot nem ad ki. Azonban, ha mégis, akkor érdemes ellenőrizni a légtelenítés összes lépését, mivel abban az esetben valami nem stimmel. Ahogy korábban említettük, a radiátor szellőztetése nem ördöngösség, azonban nagyon fontos, hogy minden lépést betartson és alaposan elvégezzen, különben akár kárt is okozhat a fűtési rendszerben. Ha nagyon bizonytalan, akkor azt javasoljuk, hogy hívjon szakembert, aki szakszerűen elvégzi a légtelenítést. Bővebb információkat és elérhetőséget a futes-gazszereles.hu weboldalon talál!