Zsuffa – Zsályaliget Hotel és Élménypark Pogányban

A nemrégiben átadott Zsályaliget Hotel és Élménypark egyértelműen színt vitt a Pécshez közeli Pogány életébe. A természetközeli élménypark és négycsillagos szálloda huszonhárom hektáron valósult meg nyolcszáz milliós forrásból.

Zsuffa – A Zsályaliget Hotel és Élménypark tulajdonosa, Zsuffa Ákos bővebben is mesélt az átadott komplexumról. A hotel hétszáz négyzetméter alapterületen áll, nyolc szobával, negyvenfő befogadására alkalmas konferenciateremmel és wellness-részleggel rendelkezik, továbbá teljes egészében akadálymentesített. A szállodához tartozó élményparkban közel harminc attrakció várja elsősorban a gyerekeket. Ezek közt van quadpálya, gumijátszótér és trambulinpark is. Továbbá agrárfarm és nomád állatpark mutatja be a gyermekeknek és állatbarátoknak a háziállatokat. Célszerű az interaktív tanösvényen is tenni egy sétát, ugyanis így megismerkedhetnek a látogatók a helyi élővilággal. A nádlabirintus pedig nagyszerű izgalmakat ígér, így megéri itt is kipróbálni magát, akár az egész családnak.

Zsuffa Ákos elmondta, hogy az egész létesítményt zöld koncepció mentén építették fel. Nincs ez másként az élményparkhoz tartozó háromszáz négyzetméteres fogadóépülettel sem, ami okosház funkcióval rendelkezik és napkollektorok tartoznak hozzá. Az egész projekt nyolcszáz millió forintból valósult meg, aminek több, mint fele, ötszáz millió forint európai uniós támogatás. Zsuffa Ákos arról is beszélt, hogy mik a jövőbeni tervek. Elmondása szerint szeretnék tovább bővíteni a Zsályaliget Hotel és Élményparkot, még pedig szálláshely bővítéssel, szabadtéri színpad és sportolási lehetőség kibővítéssel, valamint étteremnyitással. Érdemes ide ellátogatni!