Vásároljon esővízgyűjtőt a Suni Kft kínálatából online!

Az esővízgyűjtés kiváló opció abban az esetben, ha szeretne spórolni és a környezetért is tenni szeretne. A csapadék összegyűjtésével nagyon sokat lehet spórolni, ráadásul az elmúlt évek száraz, tikkasztó időszakában különösen jól jön.

Esővízgyüjtő hatalmas hasznára lehet mindazoknak, akik szeretnék csökkenteni a vezetékes víz fogyasztásukat. Az esővízgyűjtés nem számít újdonságnak, hiszen már elődeink is előszeretettel alkalmazták. Ugyanakkor egy időre csökkent a népszerűsége, azonban manapság újra reneszánszát éli. Az összegyűjtött csapadék sokféleképp felhasználható. Nem csupán öntözésre, hanem akár autómosásra, WC öblítésre és takarításra is. Az esővíz gyűjtésére célszerű kifejezetten erre a célra kifejlesztett tartályt alkalmazni. Akár felszíni, akár földfelszín alatti esővízgyűjtőt is választhat. A felszíni esővízgyűjtés az egyszerűbb megoldás, hiszen ebben az esetben nem szükséges a föld alá telepíteni a tartályt, csak be kell állítani a ház mellé és csatlakoztatni kell az ereszcsatornához. A felszíni esővízgyűjtés esetében viszont a víz sokkal inkább kivan téve a környezeti tényezőknek, illetve a tetőfelületen lévő szennyeződések is könnyen bekerülhetnek a tartályba, ami miatt a víz algásodni kezd.

Emiatt mindenképp érdemes beszerezni egy szűrőt, amelynek használatával a víz tiszta marad. Ezenkívül a szűrő meg tudja akadályozni a túlfolyást és a hideg idő beköszöntével téli állásba lehet állítani a szűrőt, így a szűrő lezár, a fagy pedig nem tesz kárt a tartályban. A földfelszín alatti tartályban a víz sokkal nagyobb biztonságban van és a szélesőséges hőmérséklet ingadozásnak sincs annyira kitéve. Ráadásul ezek a tartályok igazán nagy méretekkel rendelkeznek, így, ha nagy mennyiségben szeretné gyűjteni a csapadákvizet, akkor ezt a típust ajánljuk.