Válassz grillsütőt úgy, hogy elégedett legyél!

Ha szeretsz grillezni, olykor összeülni a haverokkal és jókat sütögetni, akkor tényleg érdemes egy jó kis grillsütőt beszerezni. Igazán könnyű a karbantartásuk, gyors a bemelegedési idő, így általuk a kerti sütés kényelmesebb lehet, mint valaha. Alapvetően három típusuk különböztető meg, mégpedig az elektromos-, a faszenes-, és a gáz grill.

Az elektromos grillek azoknak ajánlott, akik télen is szeretnek sütni, akiknek fontos a kis helyen való, praktikus tárolás. Ezek a készülékek egy-két ember kiszolgálására elegendőek. Elektromos áram segítségével melegednek fel. Az elektromos grillező előnye, hogy egész évben használható, valamint fokozza a társasági élményt mivel fondue és raclette elkészítésére is kiválóan alkalmasak. Hátrányt jelent viszont, hogy kárba veszik a valódi barbecue íz, illetve a készülék működtetéséhez elektromos vezeték is szükségeltetik.

A faszenes grillek a legnépszerűbb típusok között vannak számon tartva, hiszen olcsóak és könnyen kezelhetőek. A hőt itt nem az áram, hanem az égő faszéndarabok adják, így az étel elkészítése tovább tart, illetve nem árt némi gyakorlat is az igazán ízes eredményért. Előnye, hogy ezzel a módszerrel az ételnek sokkal egyedibb íze lesz. Vásárlása során érdemes arra ügyelni, hogy a állítható magasságú állványt, lábakat adjanak hozzá, hogy legyen külön tartálya a hamunak, valamint hogy legyen fedele szellőző lyukakkal.

A gázzal működő grillező nagy előnye, hogy szállítható, könnyű, de kisebb kapacitású. Az összeszerelése egyszerű, kis helyen is elfér mind összecsomagolt, mind használható állapotban, illetve a súly sem lehet akadály a szállítása során. Előnyük továbbá, hogy egyszerű és gyors vele az ételek elkészítése, valamint a remek hőszabályozása is. A tisztítás pedig szintén nagyon gyors, illetve igazán minimális a sütés során keletkezett melléktermék mennyisége.