Vadonatúj autó vagy egy-két éves használtautó? Melyik a jobb választás?

Az autóvásárlás során a legfontosabb kérdés, hogy mekkora összeg áll rendelkezésre. Ehhez szorosan kötődik, hogy szeretnénk-e hitelt felvenni az autóra, valamint, hogy kisebb vagy nagyobb gépjárművet szeretne vásárolni? A különféle szempontokat mérlegelve kell eldönteni, hogy egy egy-két éves használtgépjármű vagy egy szalonautó a jobb választás!

A szalonautó és az egy-két éves használtautó közti választás kapcsán ide klikkelve tudhat meg bővebb információkat! A vásárlás során mérlegelni kell mindkét opció előnyeit és hátrányait. A legtöbb esetben van egy megszabott keret az autóvásárlásra, tehát nem mindegy a futott kilométer és az autó mérete. Alapvetően a nulla kilométert futott gépjárművekre igaz, hogy drágábbak, mint a használt autók. Habár 2022-ben ez is megdőlni látszik, mivel az új autók esetében egyre gyakrabban jelent problémát az egyes alkatrészek hiánya, így a várólista is hosszabbá vált. Sokan ezt nem szeretnék kivárni és inkább használt autót vásárolnak. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy az egy-két éves gépjárművek ára megindult felfelé. Mára a két kategória között nem sok különbség van az árakat tekintve.

Aki a szalonautó mellett dönt, az számos előnyt élvezhet, például az öt-hét évig tartó gyári garanciát vagy, hogy az autóba a legújabb extrák kerültek. Az új autók esetében a vásárló kiválaszthatja, hogy milyen extrákat szeretne a gépjárműbe, tehát bizonyos szinten személyre szabhatja azt. További előny lehet, hogy a pénzintézetek szívesebben adnak kölcsönt egy vadonatúj autó megvásárlására. Egy egy-két éves használt autó előnye viszont az, hogy a típusra jellemző hibák már előjöttek, így nem nálunk fognak jelentkezni. Ráadásul az ilyen fiatal autókban is számos extra megtalálható! Bővebb információk az alkatreszek.hu weboldalon találhatók!