Tüzelés pellettel

Napjainkban rengeteg különféle tüzelési forma áll rendelkezésre, így mindenki előtt ott a lehetőség, hogy kiválassza a számára leginkább megfelelőt. Ugyanakkor a döntés nem könnyű, így, ha jól akarunk dönteni, akkor nem árt kikérni egy szakember segítségét.

Bővebb információkat a pellettel való tüzelésről katt ide. A pellettel való tüzelés kapcsán számos tévhit él a köztudatban, amiket most szeretnénk eloszlatni. A pelletről tudni kell, hogy egy fából készült, kis csőszerű, préselt tüzelőanyag. Alapvetően ez egy sűrített biomassza. A pelletet számos különböző módon lehet előállítani biomassza hulladékból, ipari hulladékból, illetve más társtermékekből, úgy, mint pl. mezőgazdasági maradékokból, élelmiszeri hulladékokból, különféle energianövényekből, fűrészporból és faforgácsból egyaránt. Napjainkban legtöbbször olyan típusú pellet tüzelőanyaggal találkozhatunk, amelyet faanyagból készítenek elő. Az előállításhoz szükséges faanyagot általában faipari hulladékokból nyerik. Alapvetően nem magával a tüzelőanyaggal, de az erre alkalmas kályhával kapcsolatban is gyakran tévhitek élnek a köztudatban.

Ha új termék kerül a piacra, akkor természetes, hogy a vásárlókban rengeteg kérdés megfogalmazódik. A pellettel fűtött kályhák igen kiváló opciót jelentenek, hiszen itt egy félautomata rendszerről van szó, melyek napi, vagy heti adagolás következtében saját magukat látják el a szükséges üzemanyaggal. Ez igencsak kedvező megoldásnak mondható, azonban érdemes megemlíteni léteznek ennél olcsóbb és drágább megoldások is. Érdemes ügyelni rá, hogy a lakás megfelelő szigeteléssel legyen ellátva, hiszen enélkül teljesen mindegy, hogy milyen fűtési alternatívát választunk, a lakásból mindenképp el fog szökni a hő.