Tippek a dugulások megelőzéséhez

A duguláselhárítás XI. kerület és környékén legtöbbször olyan esetekben válik szükségessé, melyek megelőzhetők lennének. Nem kell szakértelem, sem a víz nyújtotta komfortérzet mellőzése ahhoz, hogy a lefolyók átjárhatóságát megőrizzük. Néhány ügyes praktika, hasznos tanács segítségével a dugulásokat bárki egyszerűen megelőzheti.

A duguláselhárítás XI. kerület egészén megbízható és munkájukat precízen végző szakemberekkel elérhető, ha már megtörtént a baj. A megelőzés fontosságát azonban nem lehet eléggé hangsúlyozni. A konyhában a problémák nagy részéért a túlzott mosogatószer használat a felelős. A dugulás elhárítás sokat tapasztalt szakemberei azt javasolják, hogy a sűrű állagú mosogatószerek helyett inkább az áttetsző, hígabb változatokat használjuk, mivel ezek kevésbé tapadnak meg a csövek falán.

A szifonok tisztán tartásáról sem szabad megfeledkezni, legalább néhány havonta érdemes óvatosan szétszerelni és átöblíteni őket. A közhiedelemmel ellentétben a szűrők tovább növelik a dugulás kockázatát, mivel lassítják a víz áramlását a csövekben. Ha a megelőzésről már lekéstünk, a duguláselhárítás XI. kerület teljes területén bármikor igénybe vehető.