Tanzánia egy életre szóló utazásra hív!

Amennyiben imádod a szafarit, és ráadásul ez mellett még Afrika szerelmese is vagy? Akkor itt a helyed. Nálunk a garantáltan megtalálod a kedvez és igényeidhez legjobban illő kirándulást, hiszen egy olyan utazásra invitálunk, mely garantáltan életed egyik legjobb élményét nyújtja majd.

Tanzánia az a hely, ahol olyan élményekben lehet részük az ide látogatóknak, mellyel sehol a világon máshol nem találkozhatunk. A Föld ezen a részén található a legtöbb gnú, zebra, antilop és még sok más elő lény. Az itt található síkságok, melyek legfőképpen jellemzik ezt a vidéket, nagyban megkönnyít a természet szerelmeseinek a dolgát, ugyanis ez sokkal könnyebbé teszi a természet szemlélését. Tovább, ha ide látogatunk találkozhatunk elefántokkal, csimpánzokkal, bivalyokkal, vízilovakkal, stb. Tanzánia Kelet-Afrika részén tálható, és kb. tízszeresen nagyobb területen terül el, mint a mai Magyarország. A felszínének a zömét a Kelet-Afrika hullámos szavannái uralja.

Az ország kettő szövetségi állam egykori brit mandátum terület volt. Tanganyika 1961-ben nyerte el függetlenséget, majd ezt követően 1964-ben egyesült Zanzibárral. Az ország északi területén hatalmas vulkánok találhatóak. Ezek közül is a legmagasabb csúccsal a Kilimandzsáró helységen büszkélkedhet, melynek a legmagasabb pontja a Kibo Afrika. Tanzániára több éghajlati típus is jellemző, melyre érdemes felkészülni az ide látogatóknak. A fenn síkokra a trópusi éghajlat a jellemző, míg az Indiai-partszakaszt sokkal inkább a forró, párás, trópusi klíma jellemzi. Március és május között a turisták részéről érdemes elkerülni ezt a térséget, ugyanis, akkor jellemző az esőzések időszaka. Minden további tudnivaló megtalálható az utazzafrikaba.hu weboldalán.