Szempontok az autószínének kiválasztásakor

Autóvásárlás esetén nem csak a típust és az évjáratot kell kiválasztani, hanem a színről is dönteni kell. A többség olyan színt választ, amely tetszik neki, ugyanakkor nem csak esztétikai szempontból fontos a színválasztás, hanem praktikus okokat is célszerű figyelembe venni.

Az autószínének kiválasztása kapcsán itt érhet el bővebb információkat! Az autó színének kiválasztása akár a biztonságot is növelheti. Mindenki autós tisztában van vele, hogy az utakon nagyon fontos a „látni és látszani elv”. Természetesen ez elsősorban a megfelelően használt autó világítástól függ, ugyanakkor az autó színe is sokat segíthet abban, hogy az autó minél inkább látható legyen. A fekete és sötétkék autókat sokkal nehezebb észre venni sötétedéskor és éjszaka, mint a világosabb autókat. A szürke és az ezüst autókat leginkább ködös időben nehéz felismerni. A legbiztonságosabb színeknek a sárga és a narancssárga autók számítanak, azonban ezeket a színeket viszonylag ritkán választják az autó tulajdonosok. Viszont a lassú vagy álló járművek, taxik és kukásautók nagyon gyakran választják ezt a színt, mivel visszaveri a fényt és így igazán feltűnő.

A színválasztást az is gyakran befolyásolja, hogy melyik országban, milyen tájon használja a sofőr. A skandináv országokban nem túl népszerűek a fehér autók, mivel az év nagy részében a táj hóval borított, így az autó beleolvad a környezetébe. Ugyanezen okokból, az arab országokban a barna színű autók ritkák. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy bizonyos színű autók a napon hagyva előbb felmelegszenek. Ilyenek a sötét színű autók, például a fekete szín. A fehér szín hátránya, hogy minden fényezési hiba azonnal feltűnik, a fekete autóra rászáradt sár viszont koszosabb hatást kelt, mint más színek esetében. Bővebb információk az alkatreszek.hu webáruházban találhatók!