PCOS inzulin rezisztencia

A PCOS, vagyis a policisztás ovárium szindróma manapság egyre elterjedtebb, ennek ellenére még mindig nem megfelelően kezelt és felismert ez a betegség. Ez a betegség világszerte sok nőt érint, hátráltatja a terhességet, ami sok családra rányomja a bélyegét, és pokollá teheti a nők mindennapjait, akik a betegség miatt elvesztik vonzalmukat.

A PCOS inzulin rezisztencia hosszú távú következményei között van a kialakuló cukorbetegség, és szív-, valamint érrendszeri problémák is, ezeket mind meg kell figyelni kezeléskor, hiszen a beteg folyamatos gondozást igényel. A policisztás ovárium szindróma kezelése több orvos munkáját is igényeli, főleg a nőgyógyászt, a bőrgyógyászt és az endokrinológust érdemes itt megemlíteni. A betegség genetikai okokból jelenik meg, a környezeti tényezők pedig módosíthatnak ezen, és társulhatnak a betegséghez anyagcserezavarok és egyéb kellemetlen szövődmények is. Az egyéb szövődményekhez tartoznak a menstruációs zavarok, a meddőség, a pattanások, a vetélés, a magas vérnyomás, a szí- érrendszeri betegségek, a fokozott szőrösödés, valamint az inzulinrezisztencia is.

A kutatások alapján, a világon mind 7-15. már menstruáló felnőtt nő szenved policisztás ovárium szindrómától. Ez a betegség serdülők és fiatal felnőttek esetében alakul ki, de nincs erre szabály, tehát bármilyen korban jelentkezhet. A fogamzásgátló-tabletta nagyban hozzájárul ahhoz, hogy elfedje a lehetséges tüneteket. Eleinte a betegség csak külső szépséghibákkal jelentkezik, például pattanásokkal az arcon. Bővebb információkért és a betegség teljes leírásáért érdemes fellátogatni weboldalunkat a belvarosiorvosicentrum.hu-t, ahol kérhet időpontot is, mi pedig visszahívjuk önt és egyeztetünk. Kérdéseivel forduljon ügyfélszolgálatunkhoz az info@boc.hu e-mail címen.