EPA szűrők – steril légkör és a tiszta levegő

A HEPA és EPA szűrőket a II. világháború idején, 1944-ben hozták létre Amerikában azért, hogy hatékonyan szűrjék a szennyeződéseket a levegőből. Az EPA, vagyis Efficiency Particular Airfilter (Hatékony Szemcse Szűrő) ugyanazt képes elérni, mint a HEPA szűrők, annyi különbséggel, hogy hatásuk egy fokkal gyengébb. Bővebb leírást találhat az indufil.hu weboldalon.

Az EPA szűrő először kórházi műtétek alkalmával jelentek meg, majd használták olyan környezetben is, ahol szükséges volt a steril légkör és a tiszta levegő. Manapság már nagyon gyakran használják őket repülőgépeken, az űrtechnológiában és már léteznek olyan porszívók is, amelyek ilyen EPA szűrőket használnak. Az EPA szűrőket főleg akkor használják, amikor ki szeretnék küszöbölni a levegőből a finomszemcséket és polleneket, nem csak a port és a durvább szemcséket. Attól függően, hogy mennyire finom a szűrőanyag, az EPA szűrő magában tartja a baktériumokat valamint a mikro-szemcséket is. Az EPA szűrőket tehát használják mikroelektronikai gyárakban, gyógyszergyárakban, steril helyiségekben, kórházakban és akár tisztatéren is.

Amennyiben több információt szeretne megtudni az EPA szűrőkről, működésükről és cégünkről is, érdemes lehet fellátogatni weboldalunkat, az indufil.hu-t, ahol találhat bővebb leírást és a HEPA szűrőkről is olvashat akár bővebben. Ha kérdéseket szeretne feltenni, ezt könnyen megteheti, csak vegye fel a kapcsolatot bátran ügyfélszolgálatunkkal az info@indulfil.hu e-mail címen, vagy tárcsázza a + 36 96 960 074 telefonszámot, ügyfélszolgálatunk pedig felveszi önnel a kapcsolatot és készségesen áll rendelkezésére, valamint minden kérdésre válaszolunk. Válassza az EPA és HEPA szűrőket a steril, egészséges és szennyeződésmentes levegő érdekében!