Mitől kényelmes egy gyerek ágyneműhuzat?

A baba ágynemű és a gyerek ágyneműhuzat minősége nagyon fontos a kicsik életében. A kényelmes ágyruha segíti fejlődésüket és segít abban, hogy közérzetük a koruknak megfelelő, vidám és önfeledt lehessen.

Az ágyneműhuzat gyerekeknek talán még fontosabb, mint a felnőttek kényelmes ágytextíliája. A csecsemők 17 órát is alszanak a nap 24 órájából. Az ő számukra kifejezetten lényeges egy ténylegesen minőségi és természetes anyagú baba ágynemű. Az 1-2 évesek napi 14 órát, a bölcsődés és ovis korúak 13 órát, az általános iskolások 11 órát, a tinédzserek pedig 8-10 órát alszanak.

Láthatjuk, hogy mindenképpen több időt töltenek az ágyban alvással, mint a felnőttek. Ezért nem mindegy, mivel takaróznak be és mire hajtják fejüket álomra.

A kényelmes gyerek ágyneműhuzat akkor a legjobb minőségű, ha minél több arányban tartalmaz természetes anyagokat. A 100% pamut gyerek ágynemű garnitúra, de a kevert szálas gyerek ágynemű szett is kiváló. Mit jelent az utóbbi kifejezés? A kevert szálas ágynemű 80% természetes pamutot és 20% szintetikus anyagot, poliésztert tartalmaz. Ez az elenyésző kis szintetikus anyag szükséges ahhoz, hogy tartósságot és puhaságot adjon az ifjúsági ágyneműnek.

Ágynemű
Ágynemű

A kényelmes gyerek ágynemű tehát lehet ilyen arányú kevert szálas anyagú is. A sűrű szövésű, selymes és puha tapintású gyerek ágynemű garnitúra  melegen tartja testüket, emellett pedig jól is szellőzik a pamut anyagnak köszönhetően. Bőrüket nem irritálja, nem pirosítja ki és nem viszketnek, ha minőségi termékeket választunk a gyermekeink hálószobájába.

A gyerek ágyneműhuzat tökéletességét a megfelelő méret is szolgáltatja.

Például a gyerek ágyneműhuzat 140×200 cm méretben nem való a kisgyermekeknek. Óvodás korban, de még kis iskolás korban is elegendő lehet a gyerek ágyneműhuzat 100×135 cm-es paplanhuzatos változata. Miért lényeges ez? Mert a nagyméretű ágyneműhuzat kényelmetlen a kicsik számára. Nem bírják el súlyuknál fogva, így valószínű, hogy ha lecsúszik róluk az éjszaka során, kitakarózva találjuk őket az ágyon. Nem bírják magukra húzni, vagy pedig túlságosan vastag és nehéz lesz a nagy paplan rajtuk. A párnával hasonló a helyzet. Ha nagy, magas, széles, sok helyet foglal az ágyon és szintén kényelmetlen számukra.

A 140×200 gyerek ágynemű használata tehát iskolás kortól ajánlott.

Csodaszép disney ágyneműhuzat 140×200 cm paplanhuzattal is kapható, így nem kell kompromisszumot kötni, ha kis-nagylányunk még mindig a Barbie babák bűvöletében hajlandó létezni. Csodás Disney ágyneműk vannak ebben a méretben is.

Egy jól mosható, színtartó, pihe-puha gyerek ágyneműhuzat minden gyermek kiváltsága.