Mikor melyik masszázst válasszam?

A népszerű aromaterápiás masszázs a keleti és nyugati technikák egyesítéséből jött létre. A masszás egy bázisolajba kevert, személyre szabott aromaterápiás cseppekkel történik. Itt minden alkalommal a páciens jelenlegi állapotának megfelelő aromaterápiás olajak keverékét készítik elő a szakemberek.

Erősíti és feszesebbé teszi a bőrt, emellett segít fenntartani annak jó állapotát, valamint a rugalmasságát, továbbá a hajszálereket is erősíti. Az arcápolásra használt olajokhoz adagolva képes elősegíteni a sejtregenerálódást is. Amellett, hogy ez a masszázs relaxáló, stresszoldó hatású, javítja a szervezet állóképességét is. Egy-egy kezelés után legalább hat órán át nem tanácsos fürdeni, mivel a masszázs alatt kezdődött a felszívódás órákon keresztül is eltart.

A másik igen népszerű masszázs az úgynevezett svédmasszázs. Ez a masszázs helyreállítja a bőr és az izmok feszültségét, illetve serkenti a szervezet vér- és nyirokáramlását. Kifejezetten ajánlott pszichoszomatikus panaszok és emésztési zavarok, keringési problémák, de kimerültség és stressz, valamint nyak-, a hátcsigolyák tájékán kialakult izommerevség esetén. A mozdulatok itt könnyű simításból, dörzsölésből, gyúrásból, egy kis rezgetésből, enyhébb nyomásból, hajlításból és nyújtásból, valamint körkörös mozgatásból áll.

Egyre népszerűbb hazánkban is az orosz zsírégető cellulit masszázs. Ez a masszázs a súlyfeleslegtől való megszabadulást tudja elősegíteni. A masszázs kúraszerűen hat, a fogyás mértéke pedig elérheti akár a 15 centit is. Egy kúra a legtöbb masszázs szalonban 15 alkalmat jelent. Leghamarabb néhány kezelés múlva látható és tapintható az egyértelmű eredmény. Az orosz masszázstechnika lényege, hogy összetöri a zsírsejteket, felélénkíti a belek mozgását, valamint fokozza a nyirokkeringést, ezáltal pedig a méreganyagok kiválasztást. A hatást a legtöbb helyen speciális zsírégető krémek segítségével is fokozzák.