Megfázás gyógyszerek mindenkinek

A nátha, más néven egyszerűen megfázás, a felső légutak vírusos fertőző betegsége, amely elsősorban az orrot érinti. A torok, az orrmelléküregek és a gége is érintett lehet. A jelek és tünetek kevesebb, mint két nappal a vírusnak való kitettség után jelentkezhetnek.

Megfázás elleni gyógyszerek kaphatóak a gyogyline.hu weboldalon, ezért nézzen be ide, ha megtekintené kínálatunkat megfázás ellen. A megfázás tünete lehet a köhögés, torokfájás, orrfolyás, tüsszögés, fejfájás és láz. Az emberek általában hét-tíz nap alatt gyógyulnak meg, de egyes tünetek akár három hétig is tarthatnak. Esetenként más egészségügyi problémákkal küzdők tüdőgyulladást is kialakíthatnak. Jóval több mint 200 vírustörzs vesz részt a nátha kiváltásában, a rhinovírusok a leggyakoribbak.  A fertőzött emberekkel való szoros érintkezés során, vagy közvetetten a környezetben lévő tárgyakkal való érintkezés útján terjednek a levegőben, majd a szájba vagy az orrba kerülnek.  A kockázati tényezők közé tartozik a gyermekgondozási intézményekbe járás, a nem jó alvás és a pszichés stressz. A tünetek leginkább a szervezet fertőzésre adott immunválaszának köszönhetők, nem pedig maguknak a vírusok szövetpusztulásának.  Az influenza tünetei hasonlóak a megfázás tüneteihez, bár általában súlyosabbak és ritkábban fordulnak elő orrfolyással együtt.

A megfázásra nincs oltóanyag. A megelőzés elsődleges módszerei a kézmosás, valamint az, hogy nem érintjük meg a szemet, az orrot vagy a szájat mosatlan kézzel, és persze távol maradunk a beteg emberektől. Néhány bizonyíték alátámasztja a különböző megfázás elleni gyógyszerek használatát. Nincs konkrét gyógymód, de a tünetek kezelhetők. A cink csökkentheti a tünetek időtartamát és súlyosságát, ha nem sokkal a tünetek megjelenése után kezdődnek. A nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-k), például az ibuprofen, segíthetnek a fájdalom kezelésében. További részletekért és megfázás elleni gyógyszerekért kattintson a gyogyline.hu-ra.