Jelek, melyek egyértelműen bizonyítják, hogy ideje szervizelni a kazánt

A gázkazánokat a fűtési szezon alatt végig használjuk, azonban általában csak akkor érzékeljük, hogy valami baj van velük, ha bekapcsolásnál valami probléma merül fel vagy nem melegíti fel kellőképp a lakást, akkor hamar feltűnik, hogy valami nincs rendben. Viszont vannak egyéb jelek is, amelyek arra utalnak, hogy ideje szervizelni a kazánt.

A kazán szervizelésével kapcsolatban itt olvashat bővebben! A gázkazánt, valamint a gázkészülékeket rendszeresen, jellemzően évente szervizeltetni kell. Az éves ellenőrzések során a szakember leellenőrzi, hogy a gázkészülék megfelelően működik-e, ki kell-e cserélni az alkatrészeket vagy van-e gázszivárgás és ha igen, akkor azt megszüntetik. Ezek az ellenőrzések elengedhetetlenek, hiszen nem csak a kazán hatékony működéséhez járulnak hozzá, hanem megvédik a családot is. A szén-monoxid valós veszély az olyan otthonokban, ahol gázkazán vagy gázkészülék biztosítja a meleget. Nagyon fontos, hogy ne csak az éves ellenőrzésre támaszkodjunk, hiszen bizonyos jelek arra utalnak, hogy valami nagyon nincs rendben.

Abban az esetben, ha a készüléken vagy annak közelében füst- vagy koromfoltok jelennek meg, akkor érdemes mielőbb szerelőt hívni. Szintén nem túl jó jel, ha a láng sárga vagy szabálytalan, így, ha erre figyel fel, akkor hívjon szerelőt, mert a lángnak sosem szabad sárgának lennie. Szintén a telefon után kell nyúlni és felhívni a szerelőt, ha a jelzőfény gyakran kialszik. Természetesen a furcsa zajok sem utalnak semmi jóra, ami azt jelenti, hogy a biztonság kedvéért jobb megnézetni a készüléket egy szakemberrel. Alapvetően minden a normálistól eltérő, rendellenes jel problémára utal, ezért érdemes szakembert hívni, aki meg tudja állapítani, hogy mi a gond és ki tudja javítani. Bővebb információkért látogasson el a futes-gazszereles.hu weboldalra!