Intimplasztika a Belvárosi Orvosi Centerben

Az intimplasztika vagy más néven kis ajak plasztika egyre népszerűbb napjainkban. Van, aki egészségügyi okok miatt választja ezt a megoldást, más esztétikai okokból.

Intimplasztika javasolt olyan nőknek, akik elégedetlenek kisajkuk méretével. A túlzott méretű kisajak komplexusok kialakulásához vezethetnek, aminek következménye minden esetben a nemi élet romlásához vezet, ami a kapcsolatra is kihatással lesz. Azonban, az sem ritka, hogy a túlzott méretű kisajkak egészségügyi gondot okoznak, vagy megnehezítik a sportolást, például a lovaglást. Sajnos, az is előfordulhat, hogy a mindennapi élet válik nehézzé miatta, például, ha az üléstől fájdalmasan kidörzsölődik. Az intim plasztikát minden esetben megelőzi egy konzultáció a beavatkozást végző orvossal, aminek keretein belül a páciens fel tudja vázolni elvárásait, elképzeléseit. Ekkor az orvos tájékoztatja a beavatkozás menetéről és a műtét előtti, valamint utáni teendőkről. A műtét helyi érzéstelenítésben történik és másfél-két órán keresztül tart. Az orvos ekkor kimetszi a felesleges szöveteket és összevarrja a sebet.

Az intimplasztikát a menstruációt követő harmadik-negyedik napra érdemes elvégezni, mivel a sebek be tudnak gyógyulni a következő menstruáció idejére. A műtétet követően a kisajkak duzzadtak lehetnek és enyhe fájdalmat is érezhet a páciens. Mivel felszívódó varratokat alkalmaznak, ezért nincs szükség varratszedésre. Az intimplasztika után három-négy héten keresztül kímélő életmódot kell folytatni. Bővebb információkért az intimplasztikát illetően és elérhetőségekért látogasson el a belvarosiorvosicentrum.hu weboldalra. Az intimplasztika által Önnek sem kell többé kisajkai miatt aggódnia!