Intelligens otthon határtalan lehetőségekkel

Kényelem, biztonság, energiatakarékosság – akár ezek is lehetnének az intelligens otthon jelszavai. A lakások automatizálása hihetetlen iramban dübörög előre, éppen úgy, ahogyan a hátterét adó technológiai vívmányok napról napra fejlődnek. Szerencsére nem csak a lehetőségek lettek szinte korlátlanok, hanem az elérhetőségük is. Otthonunkat igyekszünk minél inkább személyre szabni és egyéni stílusunknak, életformánknak megfelelően kialakítani, de egy ilyen rendszer kiépítése gyökeresen megváltoztat mindent, mégpedig a legjobb értelemben.

Egy intelligens otthon olyan, mintha valaki felnyitná a szemünket és megmutatná, élni így is lehet. Biztonságosabban, komfortosabban, magasabb minőségben – okosan. Az otthonok automatizálása lényegét összefoglalva azt jelenti, hogy az elektromos hálózatra kötött berendezéseinket tudjuk sokkal egyszerűbben, gyorsabban és főként, egymással összehangoltan kezelni. Még pontosabban úgy is fogalmazhatnánk, hogy arra sincs szükség, hogy mi kezeljük a berendezéseinket, hiszen az intelligens otthon éppen ezt teszi helyettünk.

Az automatizálást általában új házaknál, még az építéssel egybekötve oldják meg, de utólag, egy lakásfelújítás során is beépíthető annak valamennyi eleme. Az egész rendszer úgy van kitalálva, hogy az semmiben ne zavarja a lakókat, a lehető legesztétikusabb megoldásokkal készülnek a berendezések, a kábelezés a falban történik és a panelek falba rejtésére is megvan a lehetőség. Egy intelligens otthon minden részletben intelligens, kezdve a kialakításától a könnyed kezelhetőségen át egészen a lenyűgöző mozi élményig, amihez még csak ki sem kell tenni a lábunkat otthonról. Ha mégis elmegyünk, akár több napra elutazunk, telefon vagy tablet segítségével bárhonnan szabályozhatjuk a rendszerre kötött árnyékolókat, a világítást, a fűtést, a riasztót. Így a világ bármely pontján abban a tudatban lehetünk, hogy odahaza minden a legnagyobb rendben van.