Fűtés okosan

Egyre több ember döbben rá, hogy nem csak arra van szükség, hogy az ember korszerű fűtési alternatívával rendelkezzen, hanem a szigetelésről is gondoskodni kell, hogy minél energiahatékonyabbá váljon az otthon.

Az energiatakarékosságról bővebben itt tájékozódhat! Egyre többen ismerik fel az energiatakarékosságban rejlő lehetőségeket. Természetesen a korszerű fűtés is nagyon fontos, azonban ez mit sem ér, ha az otthon nem elég energiahatékony. Az Európai Unió kötelezi tagországait, hogy az energiafogyasztás és a környezet védelem érdekében energetikai tanúsítványt készíttessenek. Ez igen lényeges, mivel enélkül az adás-vétel sem jöhet létre. De, mégis mitől függ egy ház energetikai besorolása? Három dologtól, még pedig a fűtési rendszertől, a szigeteléstől és a nyílászáróktól. Ha ezekből korszerű változatokkal rendelkezünk, az nagy mértékben növelheti a lakás értékét. Ugyanakkor a fűtés szempontjából sem mindegy, hogy milyen nyílászárókkal és szigeteléssel rendelkezik a lakás, ugyanis az is elképzelhető, hogy hiába fűtünk, a meleg egész egyszerűen elszökik a lakás több pontján.

Senki sem szeretné úgy fűteni a lakását, hogy a meleg közben elszökik és ezáltal gyakorlatilag az utcát fűti. Ez rengeteg kiadással jár, arról már nem is beszélve, hogy komoly költséget is jelent. Ha a lakás megfelelő szigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik, akkor a meleg is tovább megmarad a lakásban, egy szóval sokat lehet ezáltal spórolni. Szerencsére ezt egyre többen ismerik fel, azonban a nyugati országokhoz képest még így is le vagyunk maradva. Nem csak a jogszabályi előírásoknak teszünk eleget azzal, ha megcsináltatjuk az energetikai tanúsítványt, de otthonunkkal kapcsolatban is jobban képbe kerülünk. Egy szóval megéri egy keveset áldozni otthonunkra, hogy minél többet tudjunk spórolni ezáltal a későbbiekben.