Dugulás előjelei a fürdőszobában

A fürdőszobai lefolyók általában nem egyik pillanatról a másikra dugulnak el, az elzáródások nem a semmiből keletkeznek. A duguláselhárítás Gyál területén sokat tapasztalt szakemberekkel történik, akik azzal kapcsolatban is hasznos tanácsokkal tudnak szolgálni, hogyan ismerhetők fel a közelgő dugulások jelei.

A dugulások elhárítása Gyál háztartásaiban legtöbbször mosogatók, zuhanyzók, padlóösszefolyók elzáródása miatt szükséges. Ha felismerjük az előjeleket, még megelőzhetjük a galibát. A jellegzetes csatornaszag egyértelműen mutatja, hogy a vezetékekben valahol probléma ütötte fel a fejét. A szerves anyagok bomlása idézi elő a bűzt, mely a fertőzések miatt sem kívánatos egy lakásban.

Amikor a víz lassan csordogál, szivárog lefelé, a csövekben már olyan mértékű lerakások alakultak ki, melyek lassítják a víz áramlását és könnyebben fennakadnak rajtuk a szennyeződések. A duguláselhárítás Gyál utcáiban előbb-utóbb esedékessé válik, ha nem tisztítjuk rendszeresen a lefolyókat és a szifonokat. A legjobb, ha ehhez környezetkímélő anyagokat és nem vegyszereket használunk. A duguláshárítók a bőséges forró vízzel való átmosatást javasolják.