Diabetológiai szakvizsgálat Budapesten

Sajnos napjainkban már az elhízás népbetegségnek számít és rengeteg problémát okozhat a szervezetben. Az elhízás mögött többek között cukoranyagcsere problémák is állhatnak. Abban az esetben, ha valaki túlsúlyos, érdemes diabetológus szakorvossal is kivizsgáltatnia magát.

Diabetológia szakvizsgálat a Budapesti Orvosi Centrumban. Ez a szakterület a cukorháztartás zavaraival és az általa okozott szövődményekkel foglalkozik. Napjainkban már az inzulinrezisztencia is gyakorinak mondható és a PCOS diagnosztizálására és kezelésére is lehetőség van a diabetológia szakrendelésen. A PCOS, inzulinrezisztencia az egyik leggyakoribb és nagyon nehezen kezelhető betegség, viszont sosem késő kezelni. Azért annyira jelentős, mert nagyon sok nőt érint és nehezíti a teherbe esést. A betegség hosszú távú következményei, mint a kialakuló cukorbaj vagy a fokozódó szív-érrendszeri kockázat szintén fontos tényezők, amelyeket figyelembe kell venni a betegség kezelése során. Főbb tünetei közé tartoznak a petesejt zavar, a férfihormon túltermelődése a női szervezetben, és a PCOS ultrahangképe.

A betegség kezelésében az egyszerű életmód váltástól, a gyógyszeres terápián keresztül, az esetleges műtéti beavatkozásig széles lehetőségek vannak, de kizárólag egyénre szabva. A cukorbetegség egy olyan összetett anyagcserezavar, ahol a szénhidrát-anyagcsere dominál. Alapvetően három típusát különböztetjük meg, az egyes, kettes, valamint a terhességi cukorbetegséget. Mindhárom típusnál alapvető kezelés az étrend helyes beállítása, az előírt gyógyszerekhez és az egyén igényeihez alkalmazkodva. A Budapesti Belvárosi Orvosi Centrumban kifejezetten ügyelnek arra, hogy a páciensek kizárólag az állapotuknak megfelelő kezelést kapjanak. Ha bármilyen kérdése van, hívja +36 30 870-74-27-es telefonszámon, vagy írjon emailt az info@boc.hu e-mail címre.