Az otthoni lefolyótisztítás lépései

A lefolyótisztítás Érd háztartásaiban akár szakember nélkül is megoldható. Ehhez nincs szükség másra, mint az otthon általában fellelhető eszközökre, valamint azok megfelelő sorrendben történő alkalmazására.

A lefolyótisztítás Érd családi házaiban és panellakásaiban szakszerűen is kivitelezhető, ám az esetek többségében a lakástulajdonosok szeretnek előbb maguk próbát tenni a dugulás megszüntetésével és csak végső esetben tárcsázzák a szakember számát. Enyhébb mértékű elzáródásoknál a házi módszerek nagyrészt jó eredménnyel járnak, ezért valóban érdemes alkalmazni őket. De kizárólag a helyes sorrendben!

Amennyiben dugulás elhárításához vegyszereket szeretnénk használni, ezt követően soha ne használjunk wc pumpát vagy csőgörényt, mert az erős kémiai anyagok kifröccsenése komoly sérüléseket okozhat. A legjobb, ha a lefolyótisztítást Érd lakói is a forró vízzel és a wc pumpával kezdik, majd szódabikarbóna vagy só és ecet keverékét öntik a lefolyóba. Ha nem sikerül megszüntetni a dugulást, a csőgörény segíthet a mosdó és a fürdőkád esetében, de a wc-nél jobb nem próbálkozni vele. Amennyiben valamennyi módszer kudarcot vall, a lefolyótisztítás Érd területén már 1 órán belül igénybe vehető.