Ablakemelő hiba – Minden, amit érdemes tudni róla

Az ablakemelőt sokan amolyan alapvető tartozéknak tartják, míg a régi manuális ablakemelőkre ósdiként tekintenek, holott akkor mutatkozik meg igazán, hogy az új technológia is csődöt mondhat, amikor az ablakot képtelen felhúzni. Ez pedig rengeteg bonyodalommal és bosszúsággal jár.

Ablakemelő hiba esetén a legjobb mielőbb szervizbe vinni az autót. Ha az ablak lehúzott állapotban ragad be, akkor az több szempontból is komoly problémát jelenthet. Egy zacskó segítségével nem lehet megakadályozni, hogy bárki benyúljon és ellopja a gépjárművet, másrészről, ha épp esik, akkor amiatt aggódhat, hogy a víz befolyik az autó belsejébe. Sokan ügyet sem vetnek az előjelekre, ugyanis ritka, hogy egyik pillanatról a másikra hibásodjon meg az ablakemelő. Az előjelek közt említhetjük, ha az ablak csak nagyon lassan húzódik le vagy fel vagy, ha az ablak felhúzása közben furcsa hangokat lehet hallani. Ha az ablakemelővel valamiféle probléma adódik, az házilag nem megoldható, mindenképp el kell látogatni egy szervizbe.

Manapság a mai modern az autók többsége elektromos ablakokkal rendelkezik, amik egy kapcsoló által vezérelhetők. Ha az ablakot nem lehet felhúzni, annak több oka is lehet. A leggyakoribb okok a hibás biztosítékok, az ablakemelőgomb hibája, valamint az ablakszabályzó hibája. Ha a hang hallatszik, akkor az ablakszabályozórendszer kizárható. Ha lenyomja az ablakemelőgombot és hallja a zümmögő hangot, akkor a szabályzó gombbal sem lehet probléma. Ha ezt a kettőt sikerült kizárni, akkor valószínűleg a biztosítékok jelentik a problémát. Ha bármilyen alkatrészre van szüksége, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba és tekintse meg a széles körű kínálatot kiváló árakon!