A legjobb budapesti sport szakpszichológus!

Számos sportoló pályafutása alatt elérkezik egy időszak, amikor holtponthoz ér a futás alatt. A hasonló esetek  többsége könnyen és egyszerűen kezelhető, ha a megfelelő módon és a megfelelő szakember által van felülvizsgálva az eset.

A budapesti sport szakpszichológus segíthet ennek a problémának a megoldásában, ha rendszeresen tűnik fel futás közben. A holtpont maga, mint szakpszichológusi zsargon létezik, habár nem bizonyított fizikailag a létezése. Tehát semmilyen tudományos kísérlet vagy kutatás nem tárta fel eddig a létezését, ezért úgy kell rá gondolni, mint egy nehezen kutatható témára, amely annyira összetett, hiszen sejtszintű tényezők és mentális tartalmak miatt is kialakulhat. A sportoló szervezetében egy sor egészségi és mentális tényező zajlik le futás közben, amelyek kombinációja meghatározó a holtpont kialakulását. Azonban mindig el kell különíteni a pszichológiai és fizikai fáradtságot formai szempontból, ugyanis a fizikai fáradtságot követően a lélektani elfáradás is fellép, ugyanez viszont nem mindig érvényes fordítva is.

A sportolói holtpont egy jelenség, amely tulajdonképpen egy válsággal jár együtt, amely miatt gyakran nem tudja folytatni a sportoló a sporttevékenységét. Ennek a holtpontnak a felülkerekedése a tevékenység folytatása, ami segít túljutni a nehézségeken. Gyakori jelenség futás közben, hogy ez a holtpont fáradtságot és egyes esetekben akár fájdalmat is előidézhet, de ha a sportoló folytatja a tevékenységet, akkor úgymond felülkerekedik ezen és megkönnyebbül, mozgáskedve visszatér vagyis újult erőre kapnak. Forduljon Bajnai Nóra szakpszichológushoz, amennyiben sportolóként hasonló problémákat tapasztalt, mert ilyenkor érdemes egy szakember véleményét és tanácsát kérni, hogy ismét a régi formában legyen!