A kisegítő munka mibenléte

A 21. század kétségbevonhatatlanul a mobilizációt hozta magával, melyből kifolyólag egyre több és több olyan személyre van szükség, akik az utazók étkezését ellátják, azaz több vendéglátó-ipari személyzetre mutatkozik igény.

A kisegítő munka is a vendéglátóiparhoz köthető, ahogyan a felszolgáló, a szakács vagy éppen a bárfelszolgáló. A kisegítő munka egy fantasztikus tanulási lehetőség, ha a vendéglátóiparban szeretnél dolgozni, hiszen általa tapasztalatot szerezhetsz a konyhai feladatokból, valamint lehetőséged nyílik az egyéb, háttérben zajló munkák elsajátítására is. Mindezt megteheted 4-5 csillagos és különféle fővárosi, budapesti szállodákban, illetve első osztályú éttermekben.

Melyek is egy kisegítő feladatai? A kisegítő munka szerves részét alkotja a konyha tisztántartása, azaz el kell végeznie a kitakarítását, valamint segédkezik a különböző konyhai munkákban, ami mosogatást jelent fehér vagy fekete mosogatóban. Bár a helytől függ, de a legtöbb esetben a szakács utasításainak betartása is a feladatát képezi. Mindezek mellett az előkészítési tevékenységekből is kiveszi a részét, valamint közreműködik az ételek tálalásában is.

Magától értetődően a kisegítő munka terén is lehetőséged van előrelépésre, vagyis karrierépítésként is felfogható. Amennyiben elegendő gyakorlattal rendelkezel majd, óceánjáró luxus vagy folyami hajókra is bátran jelentkezhetsz majd. Milyen elvárások vannak ahhoz, hogy kisegítő munkára jelentkezz?  Némi tapasztalatra lesz csupán szükséged, valamint rugalmasságra, motivációra és nem utolsó sorban vendégközpontú gondolkodásra. Ha felkeltette az érdeklődésed a kisegítő munka, valamint szeretnél is jelentkezni, de előtte szívesen olvasnál róla bővebben is, látogass el a kolcsonpincer.hu internetes oldalára!