A dugulás leggyakoribb okai, ami miatt duguláselhárításra van szükség az V. kerületben

Sokak számára ismert, hogy milyen bosszantó tud lenni, amikor eldugul a lefolyó vagy a WC. Azzal azonban keveset törődünk, ami ezeket a dugulásokat okozza, pedig ha tudatosítanánk magunkban a dugulás leggyakoribb okait, akkor valószínűleg meg is előzhetnénk azt.

A duguláselhárítás V. kerület környékén is általános szolgáltatássá vált, mert sokan nem figyelnek eléggé a megelőzésre, pedig egy kis odafigyeléssel sok kellemetlenségtől megóvhatnánk magunkat. Például, ha mindent rendeltetésszerűen használunk, illetve a mosogatónál, a mosdónál, a zuhanyban és a kádban szűrőt alkalmazunk.

A mosogató lefolyójában a zsíros maradékok, az ételdarabkák és a mosogatószer együttes lerakódása okozza a lefolyószűkület miatti lassú lefolyást, később pedig a dugulást az V. kerületben. A zuhanyzóban és a kádban a leggyakoribb dugulást előidéző ok a lefolyóba kerülő haj. Továbbá a sok sampon, tusfürdő, tisztítószer, mosószer használat is elősegítheti a dugulást.

A WC dugulása a legkellemetlenebb. Sokan azt hiszik, hogy a WC szinte bármit elnyel, pedig a WC-be nem szabad semmi oda nem illőt beledobni, és mindig nagyon bő vízzel kell öblíteni, mert nem elegendő, hogy a WC csészéből eltávozzanak a dolgok, hanem elegendő vízmennyiség kell ahhoz, hogy a csöveken is áthaladjon a szennyvíz. Tehát a WC-t általában valami nagyobb, oda nem illő dolog szokta eldugítani, és ilyenkor van szükség a duguláselhárításra az V. kerületben.