A fűtésszezon alatti biztonság

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos megtenni a megfelelő óvintézkedéseket és rendszeresen karbantartani a fűtési rendszert. Lerágott csontnak tűnhet a téma, azonban még mindig rendszeresen hallani a fűtési szezonban, hogy tragédia történt a meghibásodott készülékek, kazánok miatt.

A fűtésszezonnal kapcsolatos karbantartásról és biztonsági óvintézkedésekről bővebb információkat a weboldalon olvashat! A karbantartás kapcsán fontosnak tartjuk kihangsúlyozni, hogy mindig a szakembernek kell elvégeznie. Sajnos nem ritka, hogy a lakó úgy dönt, egy maga esik neki a kazánnak. Ennek szinte sosincs jó vége, így mindenkit óvnánk ettől a módszertől. Sajnos előfordul, hogy a tapasztalatlan „szaki” csak még nagyobb kárt okoz, mint hasznot, ennek pedig a család fogja meginni a levét. A kazán javítás, karbantartás nem játék, éppen ezért érdemes nem félvállról venni. A kazánok ellenőrzésére a legjobb időszak a fűtés szezonon kívüli időszak, vagyis a nyár. Ekkor nem probléma, ha pár napig nem lehet használni a kazánt, mivel eleve használaton kívül van.

Ha bármilyen problémát tapasztal a fűtéssel kapcsolatban, akkor mielőbb hívjon szerelőt, ne próbálja meg egy maga helyre hozni a problémát. A kandalló kapcsán is van pár dolog, amit nem árt figyelembe venni. Ma már a kandallók kellőképp szigeteltek. A gond akkor van, ha nyitva hagyja a kandalló ajtót, miközben bent pattog a tűz. Ezért fontos, hogy a kandalló előtt legalább fél méteres körzetben semmi ne legyen, ami éghető felület. A szakértők kihangsúlyozták, hogy nyitott rendszerű kandalló és nyitott gázüzemű készülék nem működhet egy légtérben. Bővebb információkért érdemes ellátogatni a futes-gazszereles.hu weboldalra és bővebben tájékozódni!