Dobermann Kennel di Forte Fidato – Érdemes dobermannt választani!

Vannak bizonyos kutyatípusok, melyekre előszeretettel aggasztják a családi kutya jelzőt. Ilyen például a németjuhász vagy a labrador. A dobermannt nem szokás a családbarát kutyák közé sorolni, ami nagy hiba. A dobermann ugyanis egy családcentrikus, ragaszkodó, hűséges kutya, ehhez azonban az is kell, hogy a póráz végén olyan személy álljon, aki valóban időt szán a kutyára és nevelésére.

Dobermann Kennel – Ha a dobermannról beszél az ember, akkor érdemes tisztában lenni vele, hogy a világ ötödik legintelligensebb kutyájáról ejt szót. Ha a megfelelő gazdihoz kerül, aki hajlandó időt szánni a kutya nevelésére és rendszeresen foglalkozik vele, akkor a dobermann igazi családi kutya lesz. A dobermann rendkívül ragaszkodó és családbarát kutya a megfelelő gazdi kezei közt. Alapvetően minden kutyára érvényes az a megállapítás, hogy amilyen a gazdi, olyan a kutya. Ez a dobermannra kifejezetten igaz. Egy nyugodt és határozott gazdi a legtöbbet tudja kihozni a kutyából. Olyannyira fegyelmezett és nyugodt kutyáról van szó, hogy a katonaság és a rendőrség is nagyon gyakran alkalmazza ezeket a kutyákat.

Dobermann Kennel
Dobermann Kennel

Érdekesség, hogy sokáig csonkították a dobermannokat a füleknél és a faroknál, azonban szerencsére a 80-as, 90-es években ezt betiltották. A csonkításnak az volt a lényege, hogy a dobermann még fenyegetőbb kinézetet kapott. Szerencsére ma már nincs ilyen. A dobermann lógós, bájos füllel igazán aranyos, így sok új rajongót szerzett ezzel. A dobermann kiváló házőrző kutya, ráadásul gyerekekkel is kiválóan elvan. Ha Ön is szeretne dobermannt vásárolni, ráadásul tenyésztőtől, akkor a legjobb választás a Dobermann Kennel di Forte Fidato. Természetesen itt minden kiskutya rendelkezik egészségügyi szűréssel!