A fürdőszoba felújítás főbb tudnivalói

Bármilyen okból kerül sor a fürdőszoba felújításra, vagyis akár a korábbi dizájn nem tetszik, akár már elavult a helyiség, érdemes nem hűbelebalázs módjára neki esni, hanem alaposan meg kell tervezni a folyamatot. Emellett nem árt, ha egy szakember is segítségünkre van.

Fürdőszoba felújítás első lépése a tervezgetés. Át kell gondolnunk, hogy mi a cél, mi az, ami a jelenlegi fürdőszobánkban nem tetszik, aminek mindenképp mennie kell és mi az, ami marad. Viszont mielőtt még alaposabban belemerülnénk a tervezgetésbe, nagyon fontos felállítani egy költségkeretet. Enélkül ugyanis könnyen csillagászati összegekre rúghat a felújítás ára. Nagyon gyakran a megrendelőnek nincsenek konkrét elképzelései, ami a szakember dolgát is megnehezíti. Az interneten számos fürdőszoba képét lehet megcsodálni, melyek inspiráció gyanánt sem utolsók. Ugyanakkor nem csak az esztétikát kell szem előtt tartani, hanem a praktikumot is. Például úgy kell kialakítani a helyiséget, hogy ne legyen túlzsúfolt, optimális legyen az elrendezés és mindenből elegendő alapanyagot vásároljunk. Ebben a szakember is tud segíteni.

Azért is érdemes szakembert bevonni, mert így kiderül, hogy az elképzeléseink megvalósíthatóak-e vagy valamit alaposabban át kell gondolnunk. A felújítás hossza és komplexitása attól is függ, hogy csak egy-két dolgot szeretnénk átalakítani vagy a teljes fürdőszobát, illetve, hogy milyen terveink vannak. A tényleges munkafolyamat az előkészületekkel kezdődik, vagyis a régi burkolat és csempe leverésével, a szaniterek eltávolításával, valamint a keletkező törmelék eltávolításával. Emellett be kell szerezni a felújításhoz szükséges alapanyagokat. Habár a felújtás gyakran egy rémálomnak tűnhet, a végeredmény azt igazolja, hogy megérte.