Ellepi a hangyainvázió? Hangyairtó tippek a gyors fellélegzés érdekében

A hangyák rendkívül bosszantó élőlények, melyek nagyon könnyen megjelennek, ha morzsákat hagyunk a konyhában, kiborul a kristálycukor és nem sikerül alaposan feltakarítani vagy ételmaradékok lelhetők fel a házban. A megoldást az alapos takarítás, az ételmaradékok eltüntetése, illetve a hangyairtó praktikák alkalmazása jelenti.

Hangyairtó praktikákra nagyon sokan keresnek rá az interneten, ugyanis a tapasztalatok azt mutatják, hogy a többség szeret először házi módszerekhez nyúlni és ha minden kötél szakad, ezek a tippek nem válnak be, akkor jöhetnek a professzionális készítmények. A legtöbb házi alternatíva olyan anyagokon és szereken alapul, melyek bármely háztartásban fellelhetők. Ilyen például a sütőpor vagy a szódabikarbóna, melyet a vonulás útjába szórva, összegyűjtenek ezek az apró, fekete élőlények, elviszik őket magukkal, majd az elfogyasztás következtében elpusztulnak. Sokan a cukorra esküsznek, mivel ezt nagyon szeretik a hangyák és vízzel átitatva egy igazán ragacsos masszát lehet belőle készíteni, amibe beleragadnak és elpusztulnak. Viszont, így időről-időre el kell távolítani az elhullott állatokat és újabb adag cukros masszát kihelyezni. Valljuk be, ez nem a leghigiénikusabb módszer.

Ha a célunk a hangyák elriasztása, akkor az olyan erős szaggal rendelkező anyagok és szerek válhatnak be, mint például az ecet vagy a különféle illóolajok, mint a teafaolaj vagy a levendula. Érdemes egy fújós flakonba önteni a kiválasztott szerből és a hangyák vonulási útvonalába fújni. A citrom is hatékony lehet, így nem árt a felmosóvízbe facsarni belőle. Ugyanakkor ezt a módszert nem árt más praktikákkal ötvözni a biztos siker érdekében. Ha viszont minden kötél szakad vagy nem szeretnénk kísérletezni, akkor a bolti szerekkel célszerű próbálkozni.