A csapi lefolyó hatékony megtisztítása

Bármikor is történjen dugulás, az szinte mindig a legrosszabbkor fordul elő. Amikor vendégeket vár az ember vagy az ünnepi vacsora előtt. Ekkor döbben rá az ember, hogy milyen nagy hasznát veszi a konyhai lefolyónak. Ha a probléma fennáll, akkor mielőbb meg kell szüntetni!

A konyhai lefolyó hatékony tisztításáról itt tudhat meg bővebb információkat! Ha igazán makacs dugulásról van szó, akkor kizárólag a szerelő tud segíteni, viszont mielőtt még telefont ragadna, érdemes kipróbálni pár egyszerű praktikát. Különösen abban az esetben, ha minél előbb szeretne megszabadulni a dugulástól. A többség dugulás esetén rögtön a pumpa után nyúl és igyekszik a vákuum segítségével megszüntetni a dugulást. Használata igazán egyszerű és a legtöbb esetben hatékony a dugulással szemben. A pumpa mellett a másik hatékony eszköz a csőgörény, melyet sokan előszeretettel használnak. Akár csak a pumpához, úgy a csőgörényhez is olcsón hozzá lehet jutni és dugulás esetén nagy hasznát lehet venni, ezért érdemes beszerezni, ha nem rendelkezik vele.

Ha egyik sem lenne otthon, akkor sem kell kétségbeesni, ugyanis ekkor is meg lehet szüntetni a dugulást, még pedig nagymamáink módszerei segítségével. Az egyik klasszikus módszer az ecet és a sütőszóda vagy szódabikarbóna elegye. Először a szódabikarbónát kell a lefolyóba önteni, majd erre az ecetet. A két anyag szinte azonnal reakcióba lép egymással. Ezután forró vizet kell önteni a két anyagra, hogy kiöblítse őket a lefolyóból. Ha továbbra is fennáll a probléma, akkor érdemes újra megismételni a folyamatot. Viszont minden alkalom után érdemes leöblíteni az elegyet forró vízzel. Bővebb információkért, azt javasoljuk, hogy látogasson el a gazszerelo-budapesten.hu weboldalra!