A 3 leggyakoribb sminkbaki – Így kerüld el őket!

A nők többsége napi rendszerességgel sminkeli magát és vagyonokat költ a különböző szépségápolási cikkekre. A szájfény, a púder, a szempillaspirál szinte minden nő táskájában ott lapulnak, de sokszor óriási hibákat követünk el a használatuk közben.
A tökéletes smink elkészítése nem kis gyakorlatot kíván, tudni kell, hogy kinek mi áll jól és hogy a különböző sminktermékeket pontosan hogyan és hol kell használni.
Most megtudhatod, hogyan kerüld el a leggyakoribb és legsúlyosabb sminkbakikat!

1. baki: Az alapozót csak az arcra kenjük
Az alapozónál már a megfelelő árnyalat kiválasztása is sarkalatos kérdés, de ha megtaláltuk az ideális színt, arra is ügyeljünk, hogy ne csak az arcra, hanem az állkapocs alatti részre is vigyünk fel belőle. A nyakon érdemes ecsettel vagy szivaccsal dolgozni, egy leheletnyi hidratálóval elkeverve pedig még természetesebbé tehetjük az eredményt.

2. baki: Túl sok pirosító
A pirosító nélkülözhetetlen még a hétköznapi sminkekhez is, de ne essünk túlzásba! Finoman is ellensúlyozhatjuk arcbőrünk sápadtságát, ha természetes hatást keltünk a pirosítóval és azt nem kör vagy csík alakban visszük fel. Egy keveset tegyünk belőle a halántékre és a állra is.

3. baki: Csomós szempillák
Ha a szempillaspirált helyesen használjuk, elkerülhetjük a csomósodást, aminél nem sok kiábrándítóbb látvány létezik. A spirált a tégelybe mártva ne fel-le húzogassuk, hanem körbe forgatva próbáljuk a festékbe mártani, majd közvetlenül a szempillák tövétől kezdjük a festést.