Zsuffa Ákos, a FVSZ elnöke – elérhetők lesznek a digitális felnőttképzések!

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium és A Felnőttképzők Szövetsége és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közös megbeszélésen egyeztettek a jövőbéli felnőttképzésekről a járványhelyzet okozta helyzet miatt.

Zsuffa Ákos, a FVSZ elnöke közölte a HR portállal, hogy a felnőttképzés a veszélyhelyzet kialakulása miatt online formában valósulhatnak meg, így enyhítve az iparágra nehezedő terheken. A komoly változás az egész magyar gazdaságra, de különösen az iparágra nagy jelentőséggel bír, hiszen az elkövetkezendő időszak az átképzések időszaka lesz és fontos a folyamatos oktatás biztosítása a területen. A távolléti képzések kapnak nagy figyelmet ezzel a döntéssel, azokra az oktatási formákra még kidolgozásra vár a megoldás, ahol a személyes jelenlét elhanyagolhatatlan és ott sem tisztázott még a helyzet ahol a szakmai vizsgák személyes jelenlétet igényelnek. Zsuffa Ákostól továbbá, azt is megtudhattuk, hogy amennyiben a tanuló támogatott felnőttképzésen vesz részt az elszámolható lesz és a képzett, illetve a képző is elszámolhatja azt, amennyiben a részvétele igazolható lesz.

Szerencsére a döntéshozók a múltra is gondoltak nem csak a jövőre, így azok is igazolást kapnak, akik a rendelet hatályba lépése és a vészhelyzet hatálybalépése közötti időszakban hiányoztak. Nem csak a Magyar gazdaságra, de az egész világra komoly hatással van a kialakult helyzet, így az elkövetkezendő időszak sok türelmet és odafigyelést igényel az iparágban. Azzal, hogy digitális formában kerülnek megtartásra némely felnőttképzések, hatalmasat enyhítenek az egyébként is nagy teherrel járó iparág folyamatos működésén. Az átképzések különös figyelmet érdemelnek, hiszen ezek segítségével is lehet újra lendíteni a gazdaságunkat a járványhelyzetet követően.