Zsíros ételmaradékok a konyhában – Idővel komoly problémákhoz vezetnek!

A konyhai lefolyó a lakás egyik legszennyezettebb helye, ennek ellenére csak keveseknek jut eszébe a rendszeres takarítása. Ha félvállról veszi a problémát, akkor hamar elszaporodnak a bacilusok, ami egyáltalán nem higiénikus, ráadásul dugulás is bekövetkezhet!

A konyhai lefolyóban lévő zsíros ételmaradékok okozta problémákról itt tudhat meg többet! A lefolyók kapcsán általában az ember addig nem vesz tudomást a tisztításról, amíg be nem következik a dugulás. Ezzel az a probléma, hogy megelőzhető lett volna a dugulás. A legnagyobb gondot a nem törődömség okozza, ugyanis a dugulás így elkerülhetetlenné válik, csak idő kérdése, hogy mikor. Vannak, bizonyos tiltólistás élelmiszerek, amik felgyorsítják a dugulás bekövetkeztét. Ilyenek például a zsírok, olajok és a különféle szószok és öntetek. Ezekkel az a legnagyobb probléma, hogy forró víz hatására sem oldódnak fel, hanem a lefolyócső falához tapadnak, a dugulás tehát elkerülhetetlenné válik. A kávézacc és a tojáshéj is veszélyesek, ugyanis hozzájárulnak a dugulás kialakulásához.

Olykor pont a jószándék vezet problémához. Sokan szeretnének makulátlan tisztaságot a konyhában, ezért bőségesen használnak tisztítószereket, például mosogatószert. Ezzel az a probléma, hogy a túlzásba vitt mosogatószer szintén nem tud feloldódni, tehát hozzájárul dugulás kialakulásához. Az erős tisztítószerekkel is csínján kell bánni, ugyanis, ha túlzásba viszi, akkor károsíthatják a lefolyócsövet, ezért nem érdemes kockáztatni. A legjobb, ha elővigyázatos és nem akármit enged a lefolyóba. Ha kellőképp odafigyel, akkor hosszú ideig megőrizheti a csövek épségét és a makacs dugulástól sem kell tartania. Akadályozza meg Ön is a dugulás kialakulását!