Vezérműszíj és vízpumpa készlet nagy választékban

A vezérműszíj és a vízpumpa készlet a motor-hűtőrendszer egyik legfontosabb része. Abban az esetben, ha elhasználódna, akkor a felújítás, tisztogatás nem segít, így a csere az egyetlen megoldás.

Vezérműszíj és vízpumpa készlet komoly szerepet játszik a motor-hűtőrendszerben. A hatékony működést a termosztát vezérli a ventilátorral együtt. A vízpumpa egy alapvetően nagy teljesítményű szivattyú, ami idővel olyannyira elhasználódik, hogy a tisztítása, felújítása szóba sem jöhet, így a csere marad az egyetlen megoldás. Ha a vízpumpa nem működik megfelelően, annak a leggyakoribb oka a meghibásodott ékszíj, ami a szivattyú meghajtásáért felel. Az is gyakori ok, hogy a műanyag kerék megreped a belsejében, aminek következtében vészesen lecsökken a teljesítmény. A vízszivattyú hibája komoly problémákat eredményezhet, mivel a motor hűtőrendszerében támad probléma, ami a motor túlhevüléséhez vezethet. További probléma, hogy romlik a kenőanyagok hatékonysága és fokozódik a motor súrlódó alkatrészeinek igénybevétele.

Mindezek alapján egyértelmű, hogy nem szabad félvállról venni a problémát, hanem minél előbb cserélni kell a meghibásodott vízpumpát. Nem nagy ördöngösség a vízpumpa csere, azonban a művelethez szükség van egy fogóra is, ami alapvetően egy állítható csőfogó, tehát egyáltalán nem egy különleges szerszámról van szó és ezt az is mutatja, hogy nem túl magas a beszerzési ára. Ha viszont nem biztos magában, akkor jobb biztosra menni és találgatás helyett inkább egy szakemberre bízni a vízpumpa cserét. Ha pedig alkatrészre lenne szüksége, akkor látogasson el az alkatreszek.hu webáruházba, ahol hatalmas választékot talál vezérműszíj és vízpumpa készlet terén nagyszerű árakon!