Van értelme a macskabútornak?

A macskabútor kapcsán gyakran merül fel a kérdés, hogy van-e létjogosultsága, különösen, ha a macska egy egyszerű karton dobozban is jól elvan és látszólag rá sem hederít a macskabútorra. A válasz, hogy mindenképp hasznos a macskabútor és a cicának nagy szüksége van rá. Az alábbiakban azt is eláruljuk miért!

Macskabútor nagyon fontos a cicák számára. A macskák jellemzően nagy mozgásigénnyel rendelkeznek, amit ki kell elégíteniük nap, mint nap. Egy lakásban tartott macska számára ez komoly kihívást jelent. Macskabútor hiányában nagyobb eséllyel fogja a bútorokat használni a mászásra, karmolászásra a cica, amelynek egy gazdi sem örül. A szabadban sokat tartózkodó cicák jobban ki tudják elégíteni mozgási igényüket, azonban nekik is jól jön, ha van egy saját kis birodalmuk, ahol kedvükre mászhatnak vagy pihenhetnek. Nem csoda, hogy a macskák sokat karmolásznak, ez ugyanis segít karbantartani az izmokat és ínakat, illetve a karmok ápolásában is nagy szerepe van. A karmolászás ráadásul a stresszt is csökkenti, tehát a cicának nagy szüksége van a karmolászásra, erről nem lehet leszoktatni, hiszen nem csak kedvtelésből csinálja, hanem ez egy igazán hasznos tevékenység. Az viszont nem mindegy, hogy mit karmol a cica.

Ha szeretnéd, hogy bútoraid épségben legyenek, akkor érdemes beszerezni egy macskabútort. A megfelelő macskabútor kiválasztásához tartsd szem előtt a strapabíróságot, ugyanis hiába találsz egy igazán esztétikus, már-már légies macskabútort, ha egy több, mint öt kilós cica büszke tulajdonosa vagy, akkor nagy esély van rá, hogy a macskabútor nem fogja elbírni a cica súlyát, rosszabb esetben pedig akár fel is borul. Ha szeretnéd megtekinteni a macskabútorok széles választékát, akkor látogass el a petlandshop.hu webáruházba és nézz körül!