Miért érdemes otthonát kandallóval fűteni?

Az égő kandalló meleg izzása olyan légkört kölcsönöz, amely melegség és jó közérzet érzését kelti. Számos tényező befolyásolhatja, hogy kandallója az egész házat fel tudja fűteni. Itt megvizsgáljuk a főbb kandallótípusokat, és mindegyik hatékonyságát a hőteljesítmény szempontjából.

Részletekért kattintson ide a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalra hogy megtalálhassa a leírásokat és mindent megtudhasson a kandallókról. Az otthonokban található kandallók egyik legnépszerűbb típusa a kályhás kandalló. A kályhák számos különféle tüzelőanyaggal működhetnek, kezdve a szilárd tüzelőanyaggal/fával működőtől, a dekoratív gáz- vagy elektromos kályhákig. Szinte minden elektromos tűzhely „csak dekoratív” kategóriába sorolható, és általában 2 kW-os hőlégfúvóval van felszerelve, amely a lángképtől függetlenül üzemeltethető. Ez a hőteljesítmény elegendő lehet egy kis helyiség felmelegítéséhez; azonban nagyobb helyiségekben hideg foltok megjelenésére kell számítani, és készüljön fel arra, hogy a hőmérséklet gyorsan csökken, ha a fűtést kikapcsolják. Általános szabály, hogy a szilárd tüzelésű/fa pellet kályhák sokkal nagyobb hőteljesítményt kínálnak, mint a gáz- vagy elektromos opciók.

A szilárd tüzelésű és pellet kandallók magasabb hőmérsékleten égnek, és akár 12 kW hőteljesítményt is képesek nyújtani (ami több mint négyszerese az átlagos méretű nappaliban található központi fűtés radiátorokénak!). Az ilyen típusú kályhák nagyobb eséllyel fűthetnek fel egy nagy nyitott teret vagy a földszintet, ha az ajtókat nyitva tartják. Bár a gáztűzhelyek kényelmet és tekintélyes, akár 5 kW-os hőteljesítményt is kínálnak, a pellet kandallók (automatikus töltéssel) hasonló kényelmet kínálnak, de jóval nagyobb hőteljesítményt nyújtanak. További részletekért keresse fel még ma a gazszerelo-futesszerelo.hu weboldalt.