Üstök és egyéb hasznos konyhai eszközök a konyhamuhely.hu-n

Kezdjük azzal, hogy mi is az az üst, ha esetleg nem ismeri őket. Nagy, lekerekített főzőedények, amelyeket láncra vagy a tűz közepén lévő támasztólábakra függesztenek a tűz fölé, és Európa-szerte használták őket az i.e. első évezred óta.

Üstök rendelhetőek a konyhamuhely.hu weboldalon, tehát nem kell messzire mennie, nézzen be hozzánk és megtekintheti teljes készletünket az árakkal együtt. A fedővel ellátott, vastag fenekű üstben elkészítheti a paellát vagy a jambalayát, lehetővé téve a szakács számára, hogy először olajon pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát, mielőtt hozzáadná a rizst és a zöldséglevet. A rizs törékeny és rágós lesz az oldalán, de nedves és aromás a közepén. A szabadtéri bográcsozás népszerű Magyarországon, az Egyesült Államokban a családi grillezéshez hasonlítható. A bográcsos étkezés egyik legjobb példája a gulyásleves (angol nevén gulyás), egy marhapörkölt, amely a középkorból származik, amikor az alföldi pásztorok terelték a marhákat a piacra. Az étel számos átalakításon ment keresztül, tükrözve a társadalmi osztályok közötti alkalmazkodást és a magyar nemzeti identitás megőrzésében betöltött szerepét.

A köznép paprikát ad hozzá a pörkölt elkészítéséhez, míg a felső tagozatosok tejföllel és köretekkel, például galuskával/nokedlivel (tojástészta) lágyították az ételt a paprikás elkészítéséhez. A magyarok a mai napig mindenhol elkészítik a gulyásleves változatokat; bizony, annyi recept van, ahány magyar nagymama. Egy másik, gyakran szabadtéri bográcsban elkészített étel a halászlé, egy fűszeres, paprikás pörkölt. A halászok folyami haldarabokból (ponty, harcsa, süllő és csuka), hagymából, paprikából, fehérborból és paradicsomléből készítik ezt az ételt. Amennyiben üstöt keres ételkészítéshez, látogasson el a konyhamuhely.hu weboldalra.