Tolatóradar és tolatókamera a teljes biztonság érdekében

Sokan talán nem is gondolnák, hogy a tolatóradarok és tolatókamerák mennyire hasznosak lehetnek. A tolatóradarok olyan eszközök, amelyek vizuálisan és hangjelzéssel tájékoztatják a gépjármű vezetőjét arról, hogy a jármű háta mögött milyen esetleges akadályok vannak és milyen távolságban.

Tolatóradarok és tolatókamerák kaphatók a www.alkatreszek.hu webáruházban. Minden sofőr tudja, hogy a biztonság a legfontosabb. A tolatóradarok és tolatókamerák beszerelésével teljesen biztonságossá tehető a tolatás és a hátramenet. A tolatókamerákat a műszerfalra kell felszerelni és a kijelzőn látható, hogy mi van a kocsi mögött. Természetesen a leginkább nagyobb, szélesebb gépjárművek esetében hasznos, azonban a kisebb autóknál is előnyösek lehetnek, hiszen sokszor adódhat olyan helyzet, amikor tolatásnál nem látjuk teljesen, hogy mekkora hely van pontosan az autó mögött. Egy tolatóradar ugyanis érzékel minden, a gépkocsi mögött lévő tárgyat. Fontos azonban, hogy a tolatóradar megfelelően legyen beállítva, ahhoz, hogy a kisebb és az alacsonyan fekvő akadályokat is mindig észrevegye. A sofőrnek arra is kell vigyáznia, hogy figyelembe vegye azokat az akadályokat, amikről (mint például az üveg) nem verődnek vissza a radar által kibocsátott hullámok, mivel ezeket nem jelzi a műszer.

Nagyon sok esetben hasznosak ezek a műszerek és a teljes biztonság érdekében tanácsos felszerelni velük a járművet. Látogasson el a www.alkatreszek.hu webáruházba, ahol a szűrők alapján kiválaszthatja az Ön gépkocsijához megfelelő tolatóradart vagy tolatókamerát. Abban az esetben ha kérdése lenne, tárcsázza a 06 62 468 444-es telefonszámot vagy írjon emailt az info@kovacsauto.hu e-mail címre, és az itt dolgozó szakemberek minden kérdésére örömmel válaszolnak majd.