Teljes tehénistálló vásárlása gyorsan és egyszerűen

A szarvasmarha hatékony kezelése nem lesz teljes jól megtervezett és megfelelő elhelyezés nélkül. Az állattartó elhelyezésének helytelen tervezése többletmunkaköltséget vonhat maga után, ami csökkenti a tulajdonos nyereségét. A tejelő szarvasmarha-istálló építése során ügyelni kell arra, hogy az egyes szarvasmarhák kényelmes elhelyezését biztosítsák.

Tehénistálló várja a gravetti.hu weboldalon, ezért nézzen be hozzánk ha az ön tehénállományának is szüksége lenne egy minőségi istállóra ami kényelmes helyet biztosít számukra. Nem kevésbé fontos a megfelelő higiénia, a tartósság, a tiszta tej kényelmes és gazdaságos körülmények között történő előállítására vonatkozó intézkedések stb. valamint érdemes a tehénistállót egy jó lejtőre helyezni a csapadék számára és a tejüzemi hulladékok elvezetése miatt. A kiegyenlített terület kevesebb helyszín-előkészítést igényel, és ezáltal alacsonyabb építési költséget igényel. Kerülni kell az alacsony területeket és mélyedéseket, valamint a rossz szagú helyek közelségét. A termékeny talajt meg kell kímélni a műveléshez. Az alapozó talajok lehetőleg ne legyenek túlságosan kiszáradtak. Az ilyen talaj esős évszakban jelentős duzzadásra érzékeny, és számos repedést mutat.

A tehénistálló épületét úgy kell elhelyezni, hogy északon a lehető legnagyobb, délen a lehető legkisebb legyen a nap, és védve legyen az uralkodó erős széláramlatok ellen, legyen az akár meleg, akár hideg. Az épületeket úgy kell elhelyezni, hogy közvetlen napfény érhesse a szarvasmarha istállóban lévő emelvényeket, ereszcsatornákat és jászolokat. A tejelő istállók hossztengelyét lehetőség szerint észak-déli irányba kell állítani, hogy a napsütésnek maximális haszna legyen. Az épületek könnyű megközelíthetősége mindig kívánatos. A főút mentén lehetőleg kb. 100 méteres távolságban lévő szarvasmarha istálló helyzetére kell törekedni. További részletekért és istálló rendelésért nézzen be a gravetti.hu weboldalra.