Tartsd távol a szúnyogokat természetes módszerekkel!

Amint az idő melegedni kezd, megjelennek a kis vérszívók, akik egyre kevesebb nyugtot hagynak. Az idegesítő zümmögés mellett a piros, viszkető foltok sem hiányoznak senkinek. Ha szeretnénk védekezni a szúnyogok ellen, nemcsak bolti termékekkel, de természetes módon is megtehetjük.

A levendula illatát a legtöbb ember szereti, ám a szúnyogok kifejezetten gyűlölik. A lakás bármely pontján használhatjuk az illóolajat, amit egy vatta vagy textil darabkára csepegtethetünk. Ha az ablakhoz teszünk belőle, a szúnyogok kétszer is meggondolják, hogy berepüljenek-e hozzánk. Olívolajjal higítva a testünket is bedörzsölhetjük vele, így a szabadban is védettek leszünk.

Kerti grillezésnél a szúnyogok hívatlan vendégek, akik tömegesen érkeznek a partyra. Felszerelkezhetünk szúnyogriasztó sprayvel, de összeköthetjük a kellemest a hasznossal és a grillre szórhatunk néhány szál rozmaringot. A fűszernövény intenzív illata nemcsak a szúnyogokat, de más rovarokat is elűz a környékről.

Érdemes a kertbe olyan növényeket választani, melyeket a szúnyogok alapvetően nem kedvelnek. Jó ötlet balkonládába ültetni őket, hogy a szúnyogoknak eszükbe se jusson bejönni a házba. Ilyen a citromfű, a büdöske, a körömvirág, a muskátli, a borsmenta és a fokhagyma is. Ez utóbbit bőségesen fogyaszthatjuk is, mert erőteljes szaga a bőrön is átüt, így egyfajta rovarriasztóként működik, bár ez a módszer csak abban az esetben javasolt, ha garantáltan egyedül töltjük az estét.