Skandináv minimalizmus fekete szőnyeg segítségével

A minimalista, dísztelen tér letisztult, nyugodt gondolatokat eredményez és azoknak jó, akik az egyszerű életformát keresik. A szellős enteriőr engedi szárnyalni a tiszta energiákat is, ezért nem mindegy otthonunk berendezése, színvilága és alaphangulata.

A kevesebb több. Ez jellemző a minimalista stílusra is. Az egyszerű vonalak, minimális bútorok, minimális kiegészítők és a felesleges dolgok mellőzése ennek a stílusnak az ismérve. Az olyan alapszínek, mint a fekete, a fehér, a barna, bézs, de a harsányabb színek is beépíthetőek ebbe a stílusba, de az egyszerűség elvére alapozva. A skandináv minimalizmussal berendezett otthon egységes, szellős, mely természetes anyagokat használ.

A skandináv minimalista stílust többen ridegnek tartják, pedig ez egyáltalán nincs így. Pedig nagyon is kiegyensúlyozott, hiszen mellőzi a felesleges dolgokat és tárgyakat. A sok textília, a puha szőnyegek, a takarók, plédek és különböző kelmék is barátságossá teszik.

Szőnyeg
Szőnyeg

A lakberendezés alapjai közé tartoznak a szőnyegek. Megválasztásuk nem is olyan egyszerű, hiszen ez képezi otthonunk kényelmének egyik forrását.
A skandináv minimalizmus megalkotásához a fekete szőnyeg jó alapanyag lehet. Sokan félnek a fekete színtől, pedig nagyon elegánsan be lehet vele rendezni otthonunkat, csak tudni kell kiválasztani hozzá a másodlagos színcsaládot.

Elsősorban a skandináv minimál stílus jellemzője a világos, fényes tér, azonban ha ellensúlyoznánk némileg, akkor a fekete szőnyeg a padlón tökéletes hozzá. De a fekete fehér szőnyeg, a piros fekete szőnyeg, a fekete padlószőnyeg is jó választás ehhez a stílushoz, ha komfortos és trendi melegburkolatot szeretnénk választani. A fekete szőnyeg melegséget adó textília, ami hozzájárul a mindennapi kényelmünkhöz is. Nem kell más sötét színt használni a lakásban, elegendő egy gyönyörű, minőségi fekete shaggy szőnyeg a nappaliba, ami a minimalista bútorokhoz és a natúr falszínhez is jól illeszthető.

A minimalista stílus az egyensúlyról szól. Életünkben nagyon sok időt töltünk otthon, ezért a kialakításakor fontos az erre a célra való törekvés. Ha otthon kiegyensúlyozottak vagyunk, az a munkahelyen és a barátokkal való időtöltés során is tükröződik.

A fekete szín időtlen. Mindig divatos és stílusos közeget alakíthatunk ki vele, ha valamilyen módon becsempésszük a lakás berendezése során. A nyírt fekete fehér szőnyeg elegáns, az egyszínű fekete shaggy szőnyeg pedig fiatalos és nagyon modern.

Bátran válasszuk a fekete szőnyegeket otthonunkba!