Ricinusolaj minden hajbajra

Időnként mindenki szembesül különböző hajproblémákkal. Zsíros lesz vagy éppen száraz, töredezni kezd, elveszíti fényét vagy az átlagosnál sokkal lassabban nő. Bármi is legyen a gond, a ricinusolaj természetes megoldást kínál nemcsak a hajat, de a fejbőrt érintő problémákra is.

A ricinusolaj egy sűrű, ragacsos folyadék, amit elég nehezen lehet lemosni, általában két hajmosásra van szükség a használata után. Ez azonban senkit ne tántorítson el, annyi előnye van, hogy garantáltan megéri bajlódni vele. Magas E-vitamin tartalommal rendelkezik, tele van ásványi anyagokkal, fehérjékkel, antibakteriális és gombaölő hatóanyagokkal. A legjobb eredményt akkor várhatjuk tőle, ha hónapokon keresztül rendszeresen használjuk.

A hajhullás az egyik leggyakoribb probléma, de a ricinusolaj ezzel szemben is hatékony. Nemcsak megállítja a további hajvesztést, de serkenti az új hajszálak növekedését is. Ehhez a ricinusolajat a hajtövekbe kell masszírozni, majd egy műanyagfóliával letakarni a hajat és fent hagyni legalább két órán keresztül. Aki rövid haját szeretné minél előbb megnöveszteni, szintén nem talál jobban a ricinusolajnál. Ebben az esetben a pakolást a legjobb egész éjszakára a hajon hagyni.

Mivel a ricinusolajban valamennyi tápanyag megtalálható, amire a hajnak szüksége van, képes a dehidratált, száraz hajat hamar életre kelteni és visszaadni természetes fényét. A fejbőrön és a hajszálak teljes hosszan használjuk, minél tovább hagyjuk fent. A szétnyílt hajvégekre minden este kenhetünk belőle néhány cseppet.