Regina hajós élménybeszámolója európai és észak-afrikai utazásáról

Tévedés lenne azt gondolni, hogy a hajós állások csak a hónapokon keresztül tartó végeláthatatlan, kimerítő munkáról és bezártságról szólnak. Tény, hogy gyakran heti hét nap, napi minimum tizenkét órában kell dolgozni, de ezért mindenki megkapja a megérdemelt fizetését, valamint még pluszban a bére mellé teljes körű ellátást; lakhatást és étkezést. Ami viszont megfizethetetlen, az az élmény, melyet egy-egy ilyen hajóút során összegyűjt a hajón dolgozó alkalmazott.

Regina hajós élménybeszámolója némi betekintést nyújt számunkra a hajós munka kulisszái mögé. Egy hajós munka alkalmával a kezdet nehéznek tűnhet, de nem az. Ha az alkalmazott rendelkezik a szükséges nyelvtudással, nincs égető honvágya, bírja a munkát, akkor egy igazi kaland lehet a számára a hajós munka.

Minden alkalommal mielőtt valakivel szerződést írnának alá egy hajós munkára, felmérik a nyelvtudását, majd szakmai tesztet íratnak vele, ami ha megfelelően sikerül, akkor sor kerülhet az igazi állásinterjúra. Amennyiben a jelentkező jól veszi a köröket, megköthetik a szerződést. Ezután a munka megkezdése előtt még két fontos dologra kerül sor, az egyik az egy hajós biztonsági tanfolyam, a másik pedig egy orvosi vizsga, melynek költségeit általában a munkáltató állja.

Regina hajós élmény-beszámolójából azt is kiderül, hogy a hajón dolgozók nemcsak pénzzel és élményekkel lesznek gazdagabbak, hanem rengeteget tanulhatnak kultúrákról, nyelvekről, különböző népek szokásairól és tradícióiról. Meseszép tájakra juthat el az ember, életre szóló tapasztalatokat és élményeket szerezhet. Rengeteg szebbnél szebb dolgot és helyet láthat és próbálhat ki.

A szépségek mellett vannak nehézségek is, és sokat kell dolgozni, de mindössze hozzáállás kérdése, hogy ki, hogyan veszi az akadályokat. A pozitív emberek nem akadnak le a nehézségeknél, hanem tele szedik magukat szebbnél szebb élményekkel és emlékekkel, és természetesen nem utolsó sorban pénzzel. Ha jók a kollégák és a főnök, akkor a munka élvezetes, ráadásul sok barátot és ismerőst szerezhet az ember magának, miközben természetesen megedződik és megerősödik–mondta el Regina hajós élménybeszámolójában.