Pléd és takaró, ami a hétköznapokba meghittséget visz

Melyik az a lakástextil, ami a hétköznapokat szebbé teszi otthon? A pléd és takaró. A válladra terítheted esténként és be is takarózhatsz vele. Melegséget ad, megnyugtat egy fárasztó nap után és persze az otthon atmoszférájához is hozzá tesz egy puha kelme.

A finom tapintású, puha plédek és takarók mindenkinek megteremtik a meghitt, családias hangulatot a nappaliban és a hálószobában is. Jó rájuk nézni és még jobb beburkolózni velük a nap bármelyik szakában. Akár a reggeli kávé elfogyasztása alatt, akár az esti pihenés alkalmával, mindig hasznát vesszük. A család minden tagja örül neki, ha van kéznél egy puha takaró, vagy pléd. A kicsik azonnal megnyugszanak, ha a nagyon puha, finom pléddel körbe öleljük őket, amikor nyugtalanabbak. Könnyebben álomba szenderülnek takaróval és pléddel betakarózva.

Milyen anyagúak a plédek és takarók?

A legpuhább tapintású anyag a gyapjú pléd. Ennek melegsége is utánozhatatlan, tartóssága pedig verhetetlen. Ellenálló, időtálló és pihe-puha.

Van még finom pamut pléd és takaró, poliészter, akril és kevert szálas takaró is. A puha plüss pléd is nagyon kedvelt a gyermekek körében, amiből sokféle minta és szín kapható. A Disney pléd, takaró gyerekeknek fantasztikus meglepetés.

Ha otthonosságot szeretnénk teremteni költözés után, vagy csak egy kis fellendítésként, akkor valószínűleg a pléd, ami először eszünkbe jut, amivel ezt elérhetjük. Az otthonos, családias hangulat teremtése már egy pléd, takaró látványával megalapozható. Egy puha pléd a szófára terítve, vagy a hálószoba ágyán leterítve előidézi bennünk a gyerekkori élményt, hogy mennyire jó érzés fogott el akkor is, amikor hazaérve betakaróztunk egy meleg, puha pléddel.

Pléd takaró
Pléd takaró

Takarók, vagy puha plédek alá bújni nem csak télen jó érzés, hanem az év többi napjaiban is. Akár egy nyári estén is, ha lehűl az idő, magunkra teríthetjük kedvenc plédünket, de a legmeghittebb télen a kandalló előtt betakarózni velük. Ráadásul meseszép színek és minták kaphatóak belőlük, így például egy szép barna pléddel tökéletesíthetjük a harmóniát.

Milyen méretű pléd és takaró ideális otthonra?

Attól függ, mire használjuk majd. Az alap, normál pléd méret a 150 x 200 cm. Ez a méretű pléd és ágytakaró az egyszemélyes ágyakra való, vagy ha takarózunk vele, akkor egy személynek elegendő méretű.

Az ettől nagyobb méretű pléd a 200 x 230 cm, vagy a 200 x 240 cm-rel készül. Ez a nagy pléd és nagy ágytakaró már a franciaágyakra, a boxspring ágyakra is tökéletes. Az esti filmezéskor pedig ketten is betakarózhattok egy nagy 200 x 230 cm pléddel.

Egy bársonyosan puha, vagy bárányos takaró az egész család számára jól használható, szerethető lakástextil.