Pannonhalmi levendula ültetvény várja az érdeklődőket

Napjainkban nagyon nagy reneszánszát éli a vintage stílus és ehhez tökéletesen párosul a levendula és annak a virága. Tartson velünk és tudjon meg többet a levenduláról.

Levendula több fajtáját is megkülönböztetjük. Pannonhalmám angol és francia levendulát termesztenek. Az angol levendula 40-50centiméter magasra, esőzés esetén 80 centiméterre is megnőhet. Míg a francia levendula csak 30 centis nagyságot éri el. Ám nem csak a nagyságukban, az illatjukban is különbözik a két fajta. Az angol illata mondható a klasszikusnak, míg a francia sokkal parfümösebb, mondhatjuk úgy is, hogy nőiesebb illatot áraszt magából. Sokan nem tudják, de ez a két fajta mellett, még számos fajtáját megkülönböztetjük a levendulának, közel 30 fajta létezik, ám ezek közül csak 3 alkalmas a természetgyógyászatban való felhasználásra. Ezek a fajta levendulák több féle színben is kaphatóak, a fehértől az egész sötét liláig mozognak a színskálán. A levendula igazi hazájának Dél-Francia ország mondható, ám Magyarországon is immáron 1920-tól kezdve foglalkoznak a termesztésével.

Az első levendula ültetvényt Tihanyban telepítették. Igen meglepő módon az itt termelt levendulák, olyan magas illóolaj tartalommal rendelkeztek, hogy még az eredeti francia ültetvényekről származó minőséget is túlszárnyalták. Így vált világhírűvé a magyarországi levendula. Pannonhalmán a 18. századtól termesztik a levendulát, ahol a bencés apátság tövében volt megtalálható az ültetvény, ugyanis a rend, mint gyógynövény tekintett rá. Amennyiben Ön is szeretne az udvarába ebből a különleges növényből, akkor nincs más teendője, mint felkeresni bennünket a pannonhalmilevendula.hu oldalára kattintva. Minden további információ megtalálható a honlapunkra kattintva.